ПОМОЗИМО МАЛЕНОМ БОРЦУ АНИ: Породици Костић из Куршумлије потребна помоћ за лечење петогодишње ћерке

Д. Зечевић

24. 10. 2021. у 08:12

НАША мезимица не може ништа самостално да уради. Не може да држи главу, нема визуелни контакт, не хода, има проблема са гутањем хране... Поред церебралне парализе, наша Ана (5) има епилепсију и хидроцефалус. Свесни смо да она никада неће бити као остала деца и да неће моћи да потрчи, али се надамо да ће јој лечење матичним ћелијама у Турској донекле побољшати опште стање. Јер, шта год и колико год да јој помогне третман матичним ћелијама, нашем чеду и нама ће много значити.

ПОМОЗИМО МАЛЕНОМ БОРЦУ АНИ: Породици Костић из Куршумлије потребна помоћ за лечење петогодишње ћерке

Ана Костић

Овако на помоћ хуманих људи апелују Анђела (25) и Бојан Костић (26) из Куршумлије, чија је девојчица због честих епилептичних напада тренутно на лечењу на Институту за неурологију у Београду. Ана је рођена у 26. недељи трудноће са 780 грама тежине и 33 сантиметара.

- Већ по самом рођењу наша кћеркица је имала сепсу. Бактерија коју је добила у петој недељи живота изазвала је тешко запаљење мозга тако да је преживела само захваљујући ангажовању и пожртвованости лекара Института за неонатологију у Београду - прича мајка девојчице која је после пет месеци непрестаног боравка у болници пуштена кући.

Међутим, њене и невоље њених родитеља који на све начине покушавају да јој помогну не престају, јер се временом јављају нове болести. Ова девојчица са непуних пет година до сада је имала осам интервенција на мозгу у "Тиршовој" у Београду, а њена мајка истиче да више времена проводе у болници него код куће.

- Иако смо ја и супруг свесни њеног свеукупног стања, желимо да дамо све од себе да јој олакшамо ионако претежак живот са којим се боре њено малено срце и душа... Не посустајемо, већ јој пружамо безграничну љубав - каже Анђела.

Због ограничених материјалних могућности, Анђела и Бојан се надају помоћи хуманих људи како би могли да Ану одведу на третман матичним ћелијама у Турску.

- Једина нада нам је клиника у Истанбулу где третман за Ану кошта 26.000 евра. Ми смо до сада сакупили 17.000 евра, али нам недостаје још 9.000 евра - причају Костићи.

НОВАЦ ПРЕКО "БУДИ ХУМАН"

- ЗНАМ да је у нашој земљи доста болесне деце, али се надамо да ћемо уз помоћ хуманих људи успети да сакупимо новац потребан за нашу девојчицу. Новац прикупљамо преко Фондације "Буди хуман" - каже Анина мајка Анђела. Број рачуна за помоћ маленој Ани Костић је 160-6000001216325-20.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)