ОД ДАНАС ПОНОВО ПРИМА ПАЦИЈЕНТЕ: Завршена реконструкција објекта Дома здравља "Нови Сад" на Лиману

Љ. П.

23. 10. 2021. у 13:14

РЕКОНСТРУКЦИЈА објекта Дома здравља „Нови сад“ на Лиману је завршена, и од данас поново прима пацијенте.

ОД ДАНАС ПОНОВО ПРИМА ПАЦИЈЕНТЕ: Завршена реконструкција објекта Дома здравља Нови Сад на Лиману

Фото: Прес служба града

Суграђани старији од 65 година имали су прилику да од 8 до 14 часова да их прегледа лекар опште праксе, да измере крвни притисак, ураде комплетну крвну слику и анализу шећера у крви. Од понедељком све службе раде пуним капацитетом.

Обнова овог Дома здравља на Булевару цара Лазара је заједнички пројекат Града и Канцеларије за управљање јавним улагањима Владе Републике Србије. Реч је о највећем објекту те установе, површине 9.294 метра квадратна, са највећом фреквенцијом посета пацијената, у њему ради укупно 362 здравствена радника и сарадника а заступљене су све службе и дијагностичка подршка.

Реконструисани објекат Дома здравља „Нови Сад“ на Лиману, заједно са директорком Републичког фонда за здравство Сањом Радојевић обишао је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић који је истакао да је отварање реконструисане амбуланте историјски догађај, а да осмеси и речи захвалности запослених у овом објекту представљају најбољу потврду о значају посла који је урађен.

Фото: Прес служба града

 

- Дана, 23. октобра 1978. године отворен је овај објекат Дом здравља, а данас после 43 године он добија ново рухо – изјавио је Вучевић. -  Ми смо свесни да поред свих грађевинских радова и опреме, срце система ипак представљају људи који у њему раде и ја имам потребу да им се захвалим за све што раде. Никада се нису жалили, ни када смо се сви заједно суочавали са изазовима у организацији рада за време пандемије корона вируса, а без највећег објекта Дома здравља. Мислим да данас имамо најлепши објекат Дома здравља у Србији, па чак и у региону. Хвала председнику Републике Србије. За овај пројекат смо добили средства из републичког буџета, а трудили смо се да као Град будемо солидарни партнер и финансирамо све оно што је потребно. Ово је велики дан за Нови Сад, реализовали смо инвестицију од скоро милијарду динара, али сваки динар који је дат за здравље наших грађана има смисла и није узалудан.

Према речима директора Дома здравља „Нови Сад“ Веселина Бојата сви који су учествовали у реализацији овог пројекта водили су се идејом о бољем јавном здравству, бољим условима и доступности свима.

- Наше окупљање овде је знак да је брига о здрављу грађана непрекидна и да у њој морамо увек излазити као победници. Отуда поред овог објекта и Алмашка, Адице и Видовданско насеље. Отуда добро организован Ковид центар, шест нових ултразвучних апарата и отуда је и овај објекат добитник награде за највећу енергетску ефикасност– рекао је Веселин Бојат.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

БОНУС ВИДЕО - Вучић у Алексинцу: Отварање погона у фабрици Магна

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)