У СКЛОПУ ФАБРИКЕ "ЛЕОНИ" У КРАЉЕВУ ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА: Брига за раднике и становништво

Г. ЋИРОВИЋ

22. 10. 2021. у 13:59

КАО највећи послодавац и друштвено одговорна компанија, која у Краљеву запошљава 3.900 радника, немачка фабрика „Леони“ је у склопу свог комплекса у граду на Ибру, у сарадњи са овдашњим Домом здравља и локалном самоуправом, отворила амбуланту по највишим медицинским стандардима.

У СКЛОПУ ФАБРИКЕ ЛЕОНИ У КРАЉЕВУ ОТВОРЕНА АМБУЛАНТА: Брига за раднике и становништво

Г.Шљивић

Услуге ова амбуланте осим запослених у „Леонију“ моћи ће да користе и грађани из оближњих насеља за потребе примарне здравствене заштите и пружања неодложне здравствене помоћи.

- Као што смо то обећали председнику Вучићу приликом званичног отварања фабрике, настављамо развој овог значајног пројекта улагањем у саму компанију, али и локалну заједницу. Прави пример је ова амбуланта у којој ће, уз прегледе и пружање помоћи, моћи и да се обави вакцинација, али и тест на ковид-19 – рекао је Пјерлуиђи Гијоне, директор „Леони Србија“.

У модерно опремљеној амбуланти од 8 до 16 сати радним данима радиће лекарски тим састављен од специјалисте опште медицине и медицинске сестре.

- Компанија „Леони“ је амбуланту опремила најсавременијом опремом и апаратима. Овде ће запосленима и локалном становништву бити омогућена и вакцинација против ковида-19 „Синофарм“ вакцином, као и против сезонског грипа – истакла је др Мирјана Крчевинац, директорка Дома Здравља у Краљеву. - Осим тога, грађани који то буду желели моћи ће овде да преместе своје здравствене картоне из других амбуланти и да овде буде њихов тим изабраног лекара.

Осим директора и менаџмента „Леонија“ и директорке краљевачког Дома здравља, отварању амбуланте присуствовао је и др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)