ОБЕЛЕЖАВА СЕ 125 ГОДИНА ПОЗОРИШНОГ ЖИВОТА У ВРАЊУ: Изложба за старт Бориних позоришних дана

Д. Ристић

21. 10. 2021. у 14:39

НА старту 41. Бориних позоришних дана биће отворена изложба "125 година позоришног живота у Врању".

ОБЕЛЕЖАВА СЕ 125 ГОДИНА ПОЗОРИШНОГ ЖИВОТА У ВРАЊУ: Изложба за старт Бориних позоришних дана

Дејан Ристић

Изложба ће бити отворена у петак, 22. октобра у 18.30 сати у Позоришту "Бора Станковић" у Врању, када ће бити представљене фотографије из архиве позоришта. Пре отварања изложбе, у фоајеу позоришта, биће откривена фотографија Радослава Радивојевића,  дугогодишнег директора и утемељивача фестивала "Борини позоришни дани".

Након тога, на вечерњој сцени, креће такмичарски део фестивала, у којем ће бити изведено шест представа. То су ,,Нечиста крв’’ Народног позоришта у Београду, ,,Ана Карењина’’, Новосадског позоришта, затим комад ,,Пучина’’ Југословенског драмског позоришта из Београда, ,,Иваново самоубиство’’ Градског позоришта Семберија из Бијељине, као и представе ,,64’’ београдског Атељеа 212 и ,,Ако дуго гледаш у понор’’ регионалног позоришта Нови Пазар. Ван конкуренције је комад ,,Плацебо’’ Народног позоришта Приштина, која ће бити изведена последње вечери фестивала, у част награђених.

Вечерас, на Дан позоришта, ансамбл Позоришта "Бора Станковић" ће извести премијеру комада "Окамењено море", по истоименом тексту Велимира Лукића и Еурипидове драме “Тројанка”, у режији Стевана Бодроже и драматизацији Александре Јовановић.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)