ИДЕНТИТЕТИ СТРЕЉАНИХ ЖРТАВА: Промоција књиге Силвије Крејаковић у краљевачком Народном музеју

Г.Ћ.

19. 10. 2021. у 13:01

У ГАЛЕРИЈИ Народног музеја у среду ће бити одржана промоција трећег издања књиге Силвије Крејаковић „Идентитети жртава стрељаних у Краљеву октобра 1941“ коју је објавио Музеј жртава геноцида у Београду.

ИДЕНТИТЕТИ СТРЕЉАНИХ ЖРТАВА: Промоција књиге Силвије Крејаковић у краљевачком Народном музеју

Народни музеј Краљево

Ова јединствена научна студија објављена је као допринос Музеја жртава геноцида обележавању 80. годишњице краљевачког масакра над цивилима који су средином октобра 1941. године у том граду починиле немачке нацистичке окупационе власти. Она је, истовремено, ризница информација и знања, али и позив савременим генерацијама да се одговорно, објективно и трајно сећају невиних краљевачких страдалника.

- Уместо политичке употребе и „лицитирања” бројем убијених и именима жртава, књига је истраживачки резултат који одликује прецизност у утврђивању чињеница, околности и контекста – наглашава академик Љубодраг Димић, рецензент студије.

Овом приликом, осим ауторке о књизи ће говорити др Дејан Ристић, в. д. директора Музеја жртава геноцида, Мирјана Савић, музејски саветник Народног музеја Краљево и директор Дарко Гучанин. Програм почиње у 18 сати.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)