НАЈВЕЋА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У СРБИЈИ: Градиће се у Прељини поред Моравског коридора

В. И.

18. 10. 2021. у 09:23

ИНДУСТРИЈСКА зона намењена домаћим привредницима биће формирана и инфраструктурно опремљена до краја следеће године. Ово је најавио председник Форума привредника Чачка Владимир Крстић, након састанка са чачанским градским руководством.

НАЈВЕЋА ИНДУСТРИЈСКА ЗОНА У СРБИЈИ: Градиће се у Прељини поред Моравског коридора

Гото В. Илић

Индустријска зона ће се градити у Прељини поред будућег Моравског коридора. Како је иницијално најављено, простираће се на више од 100 хектара, а у перспективи и на више од 200, и као таква и толика биће највећа у Србији.

– Таква индустријска зона даће преференцијале да се развија наш град, који захваљујући добром географском положају и мрежи путева има позицију да привуче инвеститоре који се налазе не само у Моравичком округу, већ и инвеститоре из целе Србије. Намерно не потенцирам европске или светске инвеститоре, јер је идеја ове индустријске зоне формирање простора где ће се развијати домаћа привреда. Када кажемо домаћа привреда, мислим на људе који су домицилни, који су потекли са ових простора и који ће имати услове за развој производње као што их имају инвеститори из других земаља – казао је Крстић.

Он је додао да привредници немају писане гаранције челника Града да ће договорено бити реализовано, али наглашава да имају чврста обећања са те стране.

Прављење индустријске зоне захтева читав низ различитих активности, односно врло комплексних ствари које претходе довођењу индустријске зоне у фазу изградње. Ми смо се и кроз основна планска акта уверили шта је урађено са стране локалне самоуправе. Видели смо да на том пољу постоје значајни помаци. Да ли ће оно што је обећано бити испоштовано, показаће време. Оквирно време које је договорено, јер нама је време веома битно, је крај следеће године – закључио је Крстић.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)