ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: Сви објекти у Вршцу под надзором због лоше епидемиолошке ситуације

Ј. Ј. БАЉАК

13. 10. 2021. у 17:52

ЗБОГ лоше епидемиолошке ситуације у Вршцу, коју је Завод за јавно здравље Панчево оценио као катастрофалну, одељење за инспекцијске послове, послове одбране и ванредних ситуација ће пооштрити мере надзора примењивања противепидемиолошких мера.

ПОЈАЧАНА КОНТРОЛА КОМУНАЛНЕ ИНСПЕКЦИЈЕ: Сви објекти у Вршцу под надзором због лоше епидемиолошке ситуације

Фото: Ј.Ј.Б.

У складу са препорукама Јужнобанатског округа и Координационе комисије, комунална инспекција ће, у недостатку комуналне полиције у Вршцу, спроводити контролу и ван радног времена, као и викендом.

- Комунална инспекција је све време трајања пандемије била на терену и углавном примењивала контроле које су имале саветодавни карактер. То, међутим, није дало пун ефекат, па ће сада у угоститељским и малопродајним објектима, тржним центрима и објектима спорта бити појачана контрола поштовања противепидемиолошких мера, док ће саобраћајна инспекција констролисати јавни превоз – кажу у локалној самоуправи.

Они апелују на суграђане да се придржавају мера заштите и подсећају која је висина новчаних казни, уколико дође до кршења – 5.000 динара за физичко лице које се не придржава мера личне заштите, као и 150.000 за предузетника, а 300.000 за правно лице које није предузело активности ради примене мера личне заштите од инфекције.

ЗАПРАТИТЕ НПОРТАЛ НА ФЕЈСБУКУ

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)