БИЦИКЛОМ ОД ПЕТРОВАРАДИНА ДО БЕОЧИНА: Представљен пројекат „Зелена стаза“ на траси пруге

З. ГРУМИЋ

06. 10. 2021. у 22:23

ПОКРАЈИНСКИ секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и државни секретар у Министарству грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Енес Бухић представили су данас у Новом Саду пројекат будуће „зелене стазе“ за пешаке и бициклисте, која ће бити изграђена на траси укинуте железничке пруге од Петроварадина до Беочина, дугој 17,5 километара.

БИЦИКЛОМ ОД ПЕТРОВАРАДИНА ДО БЕОЧИНА: Представљен пројекат „Зелена стаза“ на траси пруге

Фото: Новости архива

У наредна четири месеца биће израђена пројектно-техничка документација како би радови били обављени до краја идуће године када ће, како се очекује, први бицикли кренути новом стазом, рекао је Иванишевић на конференцији за новинаре.

- Циљ нам је да у Војводини развијамо цикло-туризам. У том погледу ускоро ћемо представити и прву апликацију за бициклисте, на Фрушкој гори, у намери да јасно мапирамо све бициклистичке стазе на том подручју и да тако обогатимо комплетну туристичку понуду покрајине – навео је он, истакавши успешну сарадњу у том пројекту са републичким ресорним министарством.

“Зелена стаза“ на коридору пруге Петроварадин–Беочин биће изграђена на иницијативу Града Новог Сада, напоменуо је државни секретар Бухић и прецизирао да је из републичког буџета издвојено 22 милиона динара за израду пројектно техничке документације.

ЈП „Железнице Србије“ укинуле су пругу од Петроварадина до Беочина 2016. године. Тада је исказано интересовање за претварање те деонице у „зелену стазу“, за пешаке и бициклисте.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)