ЏЕЗЕРИ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ: У Краљеву одржан 11. по реду међународни фестивал "Џезибар"

Г.Ћ.

27. 09. 2021. у 18:46

УЗ учешће реномираних џез састава и солиста, у Краљеву је минулог викенда, у организацији КЦ „Рибница“ одржан традиционални, 11. по реду Међународни џез фестивал - „Џезибар“, по општој оцени публике један од најквалитенијих до сада.

ЏЕЗЕРИ ОДУШЕВИЛИ ПУБЛИКУ: У Краљеву одржан 11. по реду међународни фестивал Џезибар

Фото: КЦ Рибница

Прве фестивалске вечери публици су се у дворишту Француске куће представили Милан Петровић квартет и Ксенија Кочетова, потом гости из Македоније Сашо Попевски трио и на крају Ирена Благојевић, наша позната флаутискиња и џез певачица која је овом приликом промовисала свој нови албум „Перо“.

Фото: КЦ Рибница

 

Фестивал се потом „преселио“ на велику бину у центру града, а наступ Наде Павловић, легенде домаће евергрин и џез музике, и „Мамбо старса“, са репертоаром џез стандарда у новим аранжманима и филмским и популарним класицима, већ на самом почетку друге вечери подигао је атмосферу на солидно попуњеном Тргу српских ратника.

- Трудим се да што чешће будем на живим наступима. Имам верну публику и велико ми је задовољство што сам поново имала прилику да наступам у Краљеву - рекла је Нада Павловић која је била гост и на првом „Џезибару“.

Фото: КЦ Рибница

 

Својим наступом Београдски Диксиленд оркестар који ове године слави две деценије постојања и рада такође је разгалио публику. А, како многи посетиоци рекоше, концертом за памћење завесу на овогодишњу успешну џез смотру у граду на Ибру са својим бендом спустио је Васил Хаџиманов коме се, као специјални гост, придружио Ђурађ Ђуричић, млади, талентовани краљевачки бубњар.

БОНУС ВИДЕО - ЗДРАВКО ЧОЛИЋ ПЕВА НА ВЕНЧАЊУ ТЕРЗИЋЕВОГ СИНА: Младенци плесали док им је Чола певао на увце

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)