У КОВИД ЗОНИ 29 ПАЦИЈЕНАТА, НОВОИНФИЦИРАНИХ 89: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

М. БОШЊАК

27. 09. 2021. у 16:39

У „ЦРВЕНОЈ“ зони Опште болнице у Горњем Милановцу данас, срећом, није преминуо ни један пацијент, у односу на ранија извештавања. У њој се, према пресeку од јутрос у седам сати, тренутно лечи 29 особа – пет више него јуче.

У КОВИД ЗОНИ 29 ПАЦИЈЕНАТА, НОВОИНФИЦИРАНИХ 89: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

РЕШЕЊЕ Панорама Горњег Милановца, Фото Архива

- Од 29 пацијената на лечењу у ковид зони, вирус корона потврђен је код 27, два имају негативне резултате тестирања. Током минула 24 сата, у ту зону примљено је пет особа, са симптомима који указују на тај вирус – изјавио је др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице

Дом здравља у Горњем Милановцу, данас саопштава збирни број новоинфицираних особа вирусом корона за два дана минулог викенда - суботу и недељу, када их је потврђено 89. У Ковид амбуланти тог Дома, у том периоду прегледане су укупно 433 особе, узоркована је крв за 209 лабораторијских анализа, урађена су 63 рентгенска снимка плућа, те пет ПЦР и 213 антигенских тестова. Чак 11 особа је, током та два дана, упућено на хоспитализацију.

Данас је почела с радом и педијатријска Ковид амбуланта, због све већег броја деце, позитивне на корона вирус – од почетка септембра ове године, има их око 200. Она се не налази у централној згради Дома здравља, где су ковид ординације за одрасле, него у згради Опште болнице, у оквиру Службе за здравствену заштиту жена, деце и омладине.

Од марта прошле године, то јест од почетка епидемије ковида-19 до данас, у Рудничко-таковском крају преминуле су 142 особе. У целом том периоду, корона вирусом укупно је, по досадашњим подацима, заражено 4.319 лица, а од тог броја, само од почетка августа ове године до данас, у четвртом таласу епидемије, оболело је њих 786.

До јуче, неким од четири расположива цепива, у овом крају вакцинисано је укупно 16.727 особа, ревакцинисано њих 15.920 а трећу бустер дозу примило је 2.829.

БОНУС ВИДЕО - Српска фабрика вакцина

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)