КЊИЖЕВНА НАГРАДА "ЂУРА ЂУКАНОВ": Најбоља прича Иване Миљак Каранфилов

Р.Ш.

26. 09. 2021. у 15:04

РУКОПИС књиге прича "Данас када сам дошла кући”, аутора Иване Миљак Каранфилов, најбољи је од свих који су стигли на овогодишњи конкурс Народна библиотека ,,Јован Поповић" и зато му је припала награда “Ђура Ђуканов”.

КЊИЖЕВНА НАГРАДА ЂУРА ЂУКАНОВ: Најбоља прича Иване Миљак Каранфилов

Фото: Р.Шегрт

Тако је проценио жири у саставу: Огњенка Лакићевић, Угљеша Шајтинац и Младен Весковић. Ова награда се додељује за рукопис необјављене књиге прича аутора млађег од тридесет година.

- Збирка ''Данас када сам дошла кући'' представља дело које карактерише снажна интроспекција и добри језички обрти. Иако тематски различите, све приче имају језичку раздраганост и виспреност која приповедачки глас чини препознатљивим и показује несумњив приповедачки таленат. Збирка најбоље спаја врсту књижевног талента своје ауторке, композицију појединачних прича и збирке у целини и литерарну реализацију мота под којим збирка настаје: "хоћу да будем истинита" – саопштио је жири.

Награда ,,Ђура Ђуканов” додељује се за најбољу збирку прича аутора млађег од тридесет пет година, писану на српском језику, под условом да рукопис претходно није објављиван у целости или у деловима. Састоји се од штампања књиге џепног формата, у тврдом повезу и тиражу од 350 примерака. Додлејује се дуже од 15 година.


 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)