ДРАГАН СИМЕУНОВИЋ О ПОЛИТИЧКИМ МЕНАМА: Вечерас у Културном центру Новог Сада

Ј.С.

24. 09. 2021. у 17:40

КУЛТУРНИ центар Новог Сада и новосадски Центар за културне интеграције, уз подршку Градске управе за културу приређују вечерас трибину ”Бескрај и(за) маске: Драган Симеуновић ~ интелектуалне мене и еволуција поретка”.

ДРАГАН СИМЕУНОВИЋ О ПОЛИТИЧКИМ МЕНАМА: Вечерас у Културном центру Новог Сада

Др Драган Симеуновић/ Фото: Приватна архива

На трибини која почиње у 18.30 сати у Културном центру Новог Сада (Трибина младих) учествоваће академик Драган Симеуновић, Мирјана Лукић Маринковић из Градске управе за културу Града Новог Сада, и Јелена Делибашић из новосадског Центра за културне интеграције .

Биће речи о историје српске нововековне политичке мисли (од XVIII века до Другог светског рата), феноменологији  политичког насиља политичке теорије,као и о политичкој теорији филозофије и психологије.

Др Драган Симеуновић/ Фото: Приватна архива

 

Др Драган Симеуновић члан је Европске академије наука и уметности, Академије наука и умјетности Републике Српске и Америчке академије политичких наука.

Секретар је Одбора за филозофију и друштвену теорију Српске академије наука и уметности. Дописни је члан Универзитета „Фридрих Шилер” у Јени (Савезна република Немачка). Научно се усавршавао на реномираним светским универзитетима и институтима у Немачкој и Холандији.

 

Докторске студије спровео је на престижном Универзитету „Карл Рупрехт” у Хајделбергу, код знаменитог професора Клауса фон Бајмеа. Поседује више диплома стечених на семинарима Харвард универзитета у Сједињеним Америчким Државама.

Дугогодишњи је редовни професор Факултета политичких наука Универзитета у Београду, а на Правном факултету Универзитета у Београду предаје скоро две деценије.

                                  

БОНУС ВИДЕО:

Ministarka Darija čestita na znakovnom jeziku Dan gluvonemih

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)