АКО СИ ИНВАЛИД, ПЛАТИ ТАКСИ: Инцидент у новосадском аутобусу - Возач вређао непокретну жену, путници у шоку!

Novosti online

22. 09. 2021. у 18:41

ПОЈЕДИНИ путници новосадског градског превоза пожалили су се да је један возач у уторак одбио да особи с инвалидитетом спусти рампу и вређао је.

АКО СИ ИНВАЛИД, ПЛАТИ ТАКСИ: Инцидент у новосадском аутобусу - Возач вређао непокретну жену, путници у шоку!

Фото: Н.Карлић

У предузећу наводе да испитују случај и да радник негира оптужбе.

Једна од путница, чији је идентитет познат редакцији новосадског портала 021.рс, испричала је да се све одиграло на стајалишту на Булевару Михајла Пупина, код Интеса банке, у аутобусу број 998, на линији број 12, у правцу ка Телепу.

- Жена која је била у колицима је замолила да јој се спусти рампа да уђе у аутобус. Она је била на средњим вратима и возач ништа није рекао или урадио. Суграђанки је била потребна помоћ и неке путнице, које су биле код врата, почеле су да јој помажу и спустиле су рампу. Ваљда када је видео шта се дешава, возач је више пута кретао да затвори врата и викао "ало, не може то да се спусти", након чега је и изашао из кабине, док је жена у колицима већ улазила преко рампе. Викао је на њу да, "ако је већ инвалид", треба да плати такси. Ми који смо били у аутобусу смо се побунили и почели да вичемо на њега да треба да га буде срамота. Како је жена већ ушла у аутобус, путници су вратили рампу на место, он је наставио да вози даље. Када смо дошли на станицу на Булевару цара Лазара, код Дома здравља, жена је желела да изађе и поново смо јој ми помагали, јер возач није хтео - каже једна од путница за 021.рс.

По њеним речима, жена је била узнемирена, рекавши да се осећа понижено, те да јој се таква ситуација раније није догађала.

У Градском саобраћајном предузећу "Нови Сад" потврђују за 021.рс да су грађани пријавили овај случај и да се он испитује. Из градског превозника поручују и да је возач дао изјаву, која се разликује од тврдњи путника.

- У својој писаној изјави возач је навео да му се путница није јавила, већ је ушла на друга врата са осталим путницима, те да је он није могао видети. Он је написао да је чуо лупање у возилу, па је проверио о чему се ради и видео да је неко од путника сам спустио рампу. Возач оповргава да је вређао особу са инвалидитетом и друге путнике. Према исказу запосленог, једина комуникација са путницима била је његово питање ко је спустио рампу и обавештавање да то искључиво он мора да уради - навели су за 021.рс из ГСП-а.

У допису градског превозника наводи се и да је возач који је управљао наведеним аутобусом раније упознат са обавезом свих запослених у предузећу да се придржавају прописаних правила на раду, затим правила понашања и опхођења према корисницима услуга градског превоза.

(021.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)