ДОПРИНОС ОЧУВАЊУ ЗДРАВЉА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Шабац се прикључује Eвропској недељи мобилности

В. М.

21. 09. 2021. у 19:35

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић потписао је данас повељу о учешћу у Европској недеље мобилности.

ДОПРИНОС ОЧУВАЊУ ЗДРАВЉА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Шабац се прикључује Eвропској недељи мобилности

Фото: В. Митрић

Тиме се град Шабац нашао међу 26 градова и општина у Србији које су потврдиле спремност да дају свој допринос очувању животне средине и здрављу других избором начина превоза.

Овогодишња тема је “Одржива мобилност за здравији живот“ под слоганом: “Крећимо се одрживо! Останимо здрави!” У складу са поменутом темом у фокусу су ментално и физичко здравље, безбедност и одговор на ковид пандемију.

-Као град имамо много тога да покажемо, за наредна два дана припремили смо низ активности како бисмо промовисали и подигли свест о значају здравих видова кретања. Једна смо од ретких локалних самоуправа које су донеле стратешке документе на Скупштини града о одрживости урбане мобилности. У сарадњи са Саветом за координацију послова безбедности у саобраћају на путевима на подручју града Шапца и Агенцијом за безбедност саобраћаја Републике Србије радимо на едукацији наших најмлађих суграђана. Већ данас смо организовали посете основним школама где су прваци добили на поклон књигу “Пажљивкова правила у саобраћају”. Можемо да се похвалимо да у претходних неколико година немамо смртних исхода деце учесника у саобраћају - навео је градоначелник Шапца др Пајић.

Како је рекао централни део манифестације Европске недеље мобилности је 22. септембар – Дан без аутомобила, када ће Масарикову улицу затворити за саобраћај.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)