ЧЕТИРИ ПРЕДСТАВЕ У ОКВИРУ „НАШИХ ДАНА“: На сцени Новосадског позоришта гостују глумци БДП-а

Ј.С.

21. 09. 2021. у 16:35

У НОВОСАДСКОМ позоришту/Újvidéki Színház публика ће имати прилику да од 25. до 29. септембра погледа четири представе Београдског драмског позоришта у оквиру мини фестивала „Наши дани“, који се заснива на споразуму о размени представа три театра – Новосадског позоришта, БДП-а и СНП-а.

ЧЕТИРИ ПРЕДСТАВЕ У ОКВИРУ „НАШИХ ДАНА“: На сцени Новосадског позоришта гостују глумци БДП-а

Детаљ из представе „Баел“/Фото:БДП

- На програму фестивала наћи ће се представе из најновије продукције БДП-а, а гледаоци ће уживати у наступима глумаца попут Милоша Биковића, Вање Ненадић, Милоша Петровића Тројпеца, Иве Илинчић, Павла Пекића, Љубинке Кларић, Ивана Зарића, Иване Николић, Ивана Томића, Јане Милосављевић, Миодрага Радоњића...саопштено је данас из новпосадског позоришта.

Најпре ће, 25. септембра, бити изведене “Кишне капи” на врелом камењу, редитеља Југа Ђорђевића. Представа је заснована на тексту Рајнера Вернер Фасбиндера, који се у свом стваралаштву бавио табу темама као што су ксенофобија, сексуалне слободе, биготерија, малограђанштина, те хомосексуалност.У представи играју: Павле Пекић, Александар Вучковић, Ива Илинчић и Љубинка Кларић.

Потом,, 27. септембра, на сцени ће се наћи представа “Дан када ја није више било ја”.

-Ово је комад о обичној, нуклеарној породици у којој се једног дана деси нешто необично – оствари им се оно о чему су кришом сањали – у породичном дому се појављују двојници родитеља. У овом бајковитом, надреалистичном комаду, који разматра и иронизује баналност свакодневице и опасност потиснутих жеља, испитује се шта данас подразумева брак, породица и идентитет, али кроз апсурд иманентан данашњем тренутку и савременој комуникацији - рекла је о представи редитељка Тара Манић.У представи играју: Иван Томић, Ивана Николић, Данијел Сич, Наташа Марковић, Слађана Влајовић и Иван Зарић.

На репертоару ће се 28. септембра наћи представа “Пластелин”, у режији Марка Торлаковића.

- То је сурово искрена, политички некоректна, брутална, драма без страха, описује друштво и односе у којима млади живе и у којима се формирају у одрасле људе. Прати хронолошки низ несрећних околности и догађаја који се дешавају главном јунаку Максиму. Тај низ је у представи груписан тематски – распад институција (школе и породице), хаос на улицама, вршњачко насиље - записала је драматург Милица Недељковић.

У представи играју: Александар Вучковић, Александар Јовановић, Јана Милосављевић, Љубомир Булајић и Маја Ранђић.

Напослетку, публика ће 29. септембра уживати у изведби представе “Баал”, у режији Диега де Брее. Баал путује према свом неизбежном самоуништењу. Његова жеља да испуни Небо без Бога присиљава га да презире већ опустошени свет. Преокупиран је вредностима, вером и љубављу, домовином и законом.

- Почиње да се игра са ђаволовим репом. Баал и његов плес изазивају смрт - речи су чувеног писца Бертолта Брехта.У представи играју: Милош Биковић, Вања Ненадић, Дуња Јовановић, Иван Заблаћански, Јана Милосављевић, Маја Ранђић, Милан Зарић, Милан Чучиловић, Милош Петровић Тројпец, Миодраг Радоњић и Стефан Радоњић.

Карте за гостујуће представе могу се резервисати на сајту Новосадског позоришта или на телефон: 021/525 552, односно 021/657 2526.

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)