"ОЗЕЛЕНИ НАУКОМ": У петак се одржава 12. Европска ноћ истраживача

Ј.Д.

21. 09. 2021. у 15:11

ОВОГОДИШЊА 12. Европска ноћ истраживача биће одржана 24. септембра под слоганом "Озелени науком", а Центар за промоцију науке у сарадњи са научним клубовима из Србије припремио је бројне садржаје за посетиоце свих узраста .

ОЗЕЛЕНИ НАУКОМ: У петак се одржава 12. Европска ноћ истраживача

Фото: А. Станковић

И ове године, последњег петка у септембру, више стотина српских научница и научника из 11 градова и места широм земље одлучило је да одговори на још једну, дванаесту Европску ноћ истраживача у Србији.

Разоткривајући научне теорије и експерименте, водећи посетиоце на путовање у далеку прошлост, али и блиску будућност и приказујући изблиза како изгледају путеви научника и истраживача, Европска ноћ истраживача ове године одржаће се под слоганом "Озелени науком".

Научна аванантура биће организована у Београду, Новом Саду, Суботици, Шапцу, Кикинди, Нишу, Крагујевцу, Лесковцу, Горњем Милановцу, Крушевцу и Мокрину.

Попут својеврсне Недеље истраживача, дружење почиње већ овог понедељка, 20. септембра, у научним клубовима Кикинда и Шабац, а током целе недеље научни тимови откриваће посетиоцима како се стиже до учионица под отвореним небом, шта значи здрава храна, али и како се најбрже и најбоље учи од вршњака.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)