ЈАЧАЈУ ПРИВРЕДУ, КУЛТУРУ И ТУРИЗАМ: Војводина и Александрија унапређују сарадњу (ФОТО)

Ј. С.

20. 09. 2021. у 21:45

ПРЕДСЕДНИК Покрајинске владе Игор Мировић разговарао је данас са гувернером Гуверната Александрија у Арапској Републици Египту Мохамедом Тахeром ел Шарифом и делегацијом Привредне коморе Александрије, изразивши задовољство због посете која је, како је навео, уследила неколико месеци после потписивања Писма о успостављању институционалне сарадње два региона.

ЈАЧАЈУ ПРИВРЕДУ, КУЛТУРУ И ТУРИЗАМ: Војводина и Александрија унапређују сарадњу (ФОТО)

Фото: Прес биро Покрајинске владе

Мировић и Ел Шариф оценили су односе АП Војводине и Гуверната Александрија као веома добре, истакавши да ће у наредном периоду радити на додатном јачању веза.

- Наша дужност је да отварамо путеве сарадње, упознајемо и повезујемо људе и да, упркос изазовним временима, ширимо сарадњу у областима привреде, пољопривреде, културе и туризма и на тај начин допринесемо и додатном јачању односа Србије и Египта - рекао је Мировић, истакавши да је веома значајно што је у посети Покрајинској влади и Војводини и висока делегација Привредне коморе Александрије, оцењујући то као велику шансу за додатно конкретизовање сарадње.

Гувернер Ел Шариф рекао је да је Александрија трговински и економски центар Египта, у којем послује 45.000 привредних субјеката, поручивши да су управо економија и трговина велике шансе за сарадњу која, како је оценио, може донети просперитет обема државама и уз то допринети и јачању политичких веза.

Фото: Прес биро Покрајинске владе

 

Председник Привредне коморе Александрије Ахмед Евакил изразио је очекивање да ће се овом посетом ојачати везе међу привредницима, што ће у будућности довести до повећања протока робе.

Делегација из Александрије посету наставља учешћем на пословном форуму у Привредној комори Војводине.

Састанку су присуствовали и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић, покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић и амбасадор Египта Амр Алгувејли.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)