ПЉУШТЕ ТЕШКЕ РЕЧИ И ПРИЈАВЕ: Узаврело у Трстенику после сукоба председника Скупштине и грађевинског инспектора

С. БАБОВИЋ

21. 09. 2021. у 07:45

ПРИЈАВЕ и међусобне оптужбе пљуште у Трстенику након инцидента који се у седишту ове локалне самоуправе одиграо у петак после подне.

ПЉУШТЕ ТЕШКЕ РЕЧИ И ПРИЈАВЕ: Узаврело у Трстенику после сукоба председника Скупштине и грађевинског инспектора

Фото С. Бабовић

Грађевински инспектор Александар Станковић пријавио је председника Скупштине општине Герасима Атанасковића, за кога тврди да га је напао у канцеларији тражећи да записником лажира стање на терену градилишта где зида рођака председника Скупштине Ј. А., док Атанасковић, који је пријавио Станковића, износи да је он у ствари жртва напада, да му дотична особа није рођака, као и да од инспектора није тражио ништа противзаконито.

Обојица су за "Новости" испричали другачију верзију догађаја.

- Када сам одбио предлог председника Скупштине, он је улетео у моју канцеларију видно бесан, у пратњи своје рођаке, бацио се према мени, тј. гађао ме мојим решењем и питао зашто нећу да одем и да јој отворим градилиште, на шта сам одговорио да могу то урадим када она писмено обавести да је уклонила све што је саграђено без дозволе - наводи грађевински инспектор Александар Станковић. - Он је тада претећим гласом рекао "она ће да уклони, а ти ћеш да видиш шта ће с тобом да се деси после тога". То сам схватио као претњу да могу да изгубим посао.

Герасим Атанасковић, Фото Фејсбук општине

Станковић додаје, између осталог, да је потом Атанасковић поново дошао у његову канцеларију, залупио врата са собом, нагнуо се над столом, унео му се у лице и рекао: "Хоћеш да устанеш да ти сада покажем ко сам ја". Потом је, тврди инспектор, он устао, Атанасковић га је зграбио за кошуљу,повукао ка себи, после чега је, додаје, био "приморан да се брани на свом радном месту и физички га изгура из своје канцеларије".

Председник Скупштине негира тврдње грађевинског инспектора.

- Ништа нисам тражио противзаконито да се уради, хтео сам да се реши проблем те странке, која није моја рођака. Пре тога сам пет пута тражио да се нађе решење, иду кише, па да тај објекат не кисне - наводи Герасим Атанасковић, додајући као и раније Станковић, да се на снимку видео-надзора види шта се догодило.

Александар Станковић, Фото Приватна архива

- Нисам напао тог човека, он је мене напао. Све време сам држао руке уза себе, имајући на уму коју функцију обављам и шта би све из тога произашло да одреагујем.

Ту је била и та странка, може то да потврди, било је сведока.Ја се борим са ветрењачама, навикао сам да ме нападају.

ПОЛИЦИЈА

СТАНКОВИЋ додаје да је случај пријавио полицији и да је о свему обавештено Основном тужилаштву у Трстенику, Више тужилаштво у Краљеву. Каже и да је од Републичке грађевинске инспекције затражио да се преиспита његов рад у овом предмету.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)