ОДРЖАН ЗБОР: Професионални ватрогасци у Кикинди обележили свој дан и славу

Р. Шегрт

17. 09. 2021. у 16:22

ПОЛИЦИЈАСКА управа у Кикинди данас је први пут обележила Дан Сектора за ванредне ситуације и Славу ватрогасаца-спасилаца.

ОДРЖАН ЗБОР: Професионални ватрогасци у Кикинди обележили свој дан и славу

Фото: Р. Шегрт

Тим поводом у центру града одржан је збор Ватрогасно-спасилачког батаљона и одржана показна вежба на којој су рађанима и ученицима основних школа приказани део возила и опреме. У седишту овог сектора, у Ватрогасном добру, одржан је обред прославе славе.

Као је за “Новости” рекао Бранислав Малетин, командант ватрогасно-спасилачког батаљона, ова јединица је добро опремљена и има довољан број ватрогасаца.

- Нажалост, таква ситуација није у пет подручних јединица у општинама: Сента, Ада, Кањижа, Чока и Нови Кнешевац. У Кикинди тренутно имамо довољан број људи, али у подручним ватрогасно-спасилачким јединицама недостаје бар десетак, а можда и више ватрогасаца. Слаб је одзив на конкурсе за пријем који се објављују једном или два пута годишње. Опремљеност је, такође, добра. У Кикинди су сва возила нова, добили смо их од МУП-а у последње две године. Следи опремање подручних јединица, јер све имају доста стара возила. Потребмо је најмање пет, по једно за сваку јединицу – рекао је Малетин за “Новости”.

Ученицма нижих разреда основних школа данас су прикзани део возола и опреме, као и мања вежба гашења могућег пожара водом.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)