СПЕКТАКЛ ЗА НАЈМЛАЂЕ: У Краљеву обележен Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Г.Ћировић

17. 09. 2021. у 13:56

ПОВОДОМ обележавања Дана Сектора за ванредне ситуације и славе свих ватрогасаца-спасилаца у Србији, на Тргу српских ратника у центру Краљева одржан је тактичко-технички збор припадника овдашње ватрогасно-спасилачке јединице.

СПЕКТАКЛ ЗА НАЈМЛАЂЕ: У Краљеву обележен Дан Сектора за ванредне ситуације (ФОТО)

Фото: Г. Шљивић

Била је то прилика да се грађани Краљева, нарочито они најмлађи, упознају са делом возног парка и опреме којима располажу и које припадници ватрогасно-спасилачке јединице користе у својим интервенцијама, као и да присуствују показној вежби, пуштању пене, која је посебно обрадовала окупљене малишане.

- Наш посао је пре свега хуманог карактера, јер сама чињеница да спасавамо нечији живот и имовину од непроцењивог је значаја. Бити у служби грађана и помагати људима у невољи је главни разлог и мотив опредељења за овај посао - каже Јелена Максимовић, једина припадница нежнијег пола у саставу ватрогасно-спасилачке јединице у Краљеву. - У обављању задатака веома је битна добра комуникација, јер тимски рад захтева да много више времена проводимо са колегама него са својим породицама. Велика ми је част што сам део и ове породице, ватрогасно-спасилачке јединице.

БОНУС ВИДЕО - Живела Србија! ДАН СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА У СЛИКАМА

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)