КИКИНДА ТУЖНА ЗБОГ ОДЛАСКА МИЊЕ СУБОТЕ: Био је чест гост у овом граду

Р. Шегрт

17. 09. 2021. у 13:32

МНОГИ радници у културним установама у Кикинди са великом жаљењем примили су вест да је преминуо популарни Миња Субота, јер су многи годинама сарађивали с њим.

КИКИНДА ТУЖНА ЗБОГ ОДЛАСКА МИЊЕ СУБОТЕ: Био је чест гост у овом граду

Фото: Град Кикинда

Био је чест гост у овом граду, јер је чак петанестак година водио програм „Змајевих дечијих игара“. Последњи пут био је у јуну, у Мокрину, када му је додељена награда на манифестацији „Дан Раше Попова“ за изузетан допринос стваралаштву за децу.

- Много смо сви тужни, јер је Миња требало да нам дође у госте већ наредне недеље, јер смо се у Мокрину били договорили да у оквиру „Змајевих дечијих игара” једно вече буде посвећено њему и да нам он прича о својим интересовањима, о свему ономе чиме се бавио, а био је свестрана личност. „Игре” ће код нас бити 22. септембра, а наредног дана, у четвртак 23. септембра, требало је да буде одржано „Вече са Мињом Суботом”. Нажалост, он нам више никада неће доћи, а био нам је драг гост и сарадник. Знала сам да је мало болестан, јер током јула и августа нисам успела да се чујем с њим, није се јављао на телефон. Данас нас је растужила вест да је заувек отишао – рекла је за „Новости” Тања Ножица, директорка Културног центра Кикинда, која је петнаестак година сарађивала са Мињом Суботом.

Сазнање да више нема човека који је обележио одрастање многих генерација, растужило је и библиотекарку из Мокрина Даринку Маљугић, која га је, каже, упознала када је имала само шест година.

- Био је идол мог детињства. С вртићем „Лептирић” из Кикинде учествовала сам у Музичком тобогани, а касније, у осмом разреду, учествовала сам као такмичар и имитатор. Доживела сам да постанем његов сарадник и пријатељ. Био је непоновљив. Када кажем Миња, прва асоцијација је Миња Субота. Дружили смо се летос у Мокрину. Од њега се могло чути и научити само лепо, поучно и корисно. Много ће нам недостајати. Био је великан у сваком погледу – емотивно се присећала Даца Маљугић.

Многи за музику талентовани малишани у Кикинди волели су Мињу Суботу, јер је водио и музички фестивал „Та се песма љубав зове”. Био је добар сарадник свима, угодан саговорник и драг и цењен гост.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)