МАЛИШАНИ УСПЕШНО ЕВАКУИСАНИ: У Витковцу код Краљева одржана вежба у случају земљотреса

Г. Ћировић

17. 09. 2021. у 12:57

СА циљем јачања капацитета локалне заједнице на ризике од катастрофа, у ОШ „Бранко Радичевић“ у селу Витковац надомак Краљева одржана је вежба процедура у случају земљотреса, као и провера придржавања прописаних епидемиолошких мера.

МАЛИШАНИ УСПЕШНО ЕВАКУИСАНИ: У Витковцу код Краљева одржана вежба у случају земљотреса

Фото: Горан Шљивић

Овом приликом у вежби евакуације ђака из школских просторија учествовали су и сви запослени, припадници овдашње Цивилне заштите, као и чланови ДВД Витковац, Милаковац и Печеног.

- С обзиром на то да је делатност наше установе образовање и васпитање, значајно је и да на овај начин можемо да пружимо функционално знање нашим ученицима, односно да знају како да се понашају у ванредним ситуацијама – каже Зорана Андрић, директорка школе.

Вежба провере путева евакуације и безбедности организована је у склопу пројекта „Јачање отпорности на природне катастрофе и унапређење стратегија приправности у Босни и Херцеговини и Србији” који краљевачка локална самоуправа реализује са Добротворном фондацијом Српске православне цркве „Човекољубље“, у партнерству са „Каритасом Србије“, а уз финансијску подршку Канцеларије за помоћ при катастрофама Агенције за међународни развој Владе САД.

- Циљ вежбе био је да покаже више елемената цивилне заштите, пре свега безбедну евакуацију ђака - истакао је Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите краљевачке Градске управе. - Није толико битна брзина евакуације, колико безбедност и познавање процедура. Важно је да у случају земљотреса или епидемије то знају и ученици и запослени у школи.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)