ВРШАЦ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: На стручном скупу презентоване услуге социјалне заштите

Ј. Ј. БАЉАК

16. 09. 2021. у 17:32

ГРАД Вршац је јуче и данас био домаћин стручног скупа „Примери добрих пракси и услуга социјалне заштите на локалном нивоу“, који је одржан под покровитељством немачког ГИЗ-а и уз подршку ресорног министарства.

ВРШАЦ ПРИМЕР ДОБРЕ ПРАКСЕ: На стручном скупу презентоване услуге социјалне заштите

Фото: Град Вршац

Присуствовали су представници 18 градова и општина из целе Србије, који су том приликом размењивали своја искуства и стицали нека нова знања из те области.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић је присутне упознала са најзначајнијим услугама социјалне заштите које се финансирају из локалног буџета.

- У последњих пет година издвајамо значајна средства за помоћ и негу у кући за одрасла и стара лица, за клубове за старе, а посебно бих истакла услуге Мобилног тима за социјалну инклузију Рома, као и услугу специјализованог превоза деце са сметњама у развоју и инвалидитетом – истакла је градоначелница.

Међу услугама које редовно пружају су и лични пратилац детета, персонални асистент, клуб хранитеља, становање за младе који се осамостаљују, услуге сензорне интеграције за децу са сметњама у развоју, као и камп за социјализацију и рехабилитацију деце из социјално угрожених породица.

БОНУС ВИДЕО - Застава Србије се вијори над Београдом

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)