ГЛАВНА УЛИЦА СЕ ОД ДАНАС ЗАТВАРА НА ЧЕТИРИ САТА: Европска недеља мобилности у Крушевцу од 16. до 22.септембра:

С. Бабовић

16. 09. 2021. у 16:31

ГЛАВНА улица у Крушевцу биће затворена за моторни саобраћај од данас до 22.септембра у термину од 18 до 22 сата,током целе Европске недеље мобилности.

ГЛАВНА УЛИЦА СЕ ОД ДАНАС ЗАТВАРА НА ЧЕТИРИ САТА: Европска недеља мобилности у Крушевцу од 16. до 22.септембра:

Фото: ГУ Крушевац

Осим што ће центар града бити предвиђен само за простор намењен пешачењу и дечијој игри и низу других активности, у оквиру манифестације Крушевљани ће моћи да попуњавањем упитника упуте предлоге за унапређење мобилности.

Резултати анкете биће коришћени за планирање будућих пројеката за унапређење саобраћаја у граду.

- Град Крушевац већ традиционално обележава Европску недељу мобилности, а ове године је две деценије те кампање, која широм Европе подржава локалне иницијативе којима се градови чине безбеднијим, зеленијим, инклузивнијим и приступачнијим - кажу у Градској управи.

- Тема манифестације ове године је "Одржива мобилност за здравији живот" и слоган: "Крећимо се одрживо! Останимо здрави!".

Избор овогодишње теме условљен је тешкоћама, које су Европа и цео свет искусили током Ковид-19 пандемије. Такође, она се односи на прилике за промену, које је ова ситуација створила широм Европе. Трендови започети прошле године, као што је промовисање активног кретања (пешачење и вожња бицикла), коришћење еколошких возила, захтевају даље подстицаје.У складу са овогодишњом темом четири главна аспекта су ментално и физичко здравље, безбедност и одговор на Ковид-19 пандемију.

БОНУС ВИДЕО - ХАВАРИЈА НА ЦЕВОВОДУ: Вода у Крушевцу најраније за 6 дана

 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)