ЛОПТЕ ЂАЦИМА НА ДАР: Настављена лепа акција Спортског савеза краљева

Г.Ћ.

08. 09. 2021. у 19:13

НАСТАВЉАЈУЋИ акцију донација спортске опреме и реквизита ученицима сеоских школа на територији града на Ибру, после осмолетке у Тавнику представници Спортског Савеза Краљева (ССК) и градоначелник др Предраг Терзић посетили су и Основну школу „Јован Дучић“ у Роћевићима.

ЛОПТЕ ЂАЦИМА НА ДАР: Настављена лепа акција Спортског савеза краљева

Фото: ГУ у Краљеву

Том приликом ученике ове школе гости су обрадовали лепим поклонима, лоптама за одбојку, рукомет и кошарку.

- Наша је обавеза да помогнемо овим малишанима, да им приближимо спорт и да им ставимо до знања колико је битно физичко васпитање. Веома је важно усмеравати децу ка спорту, поготово када се ради о деци са сеоских подручја којима поједини спортови нису доступни као што је то случај са децом која живе у граду – рекао је Милош Симовић, председник ССК.

Први човек града на Ибру др Предраг Терзић нагласио је да се живот ђака на селу разликује од живота њихових вршњака у граду.

- Многи од њих морају и да помажу својим родитељима, бакама и декама у пољопривредним радовима – нагласио је градоначелник Краљева. - Потрудили смо се да им улепшамо школске дане јер поједине сеоске школе не располажу са довољно учила, ни лопти и других ревизита који се користе у настави за физичко васпитање.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)