ОБНОВА СТАРЕ ЗГРАДЕ ЗА 400 ДАНА: Темељна реконструкција Опште болнице у Кикинди, прва фаза вредна 342 милиона

Р. Шегрт

09. 09. 2021. у 07:45

ОБНОВА Опште болнице у Кикинди, као што је раније и најављено, почела је од старе зграде у којој се налазе одељења физијатрије, неуропсихијатрије и трансфузије.

ОБНОВА СТАРЕ ЗГРАДЕ ЗА 400 ДАНА: Темељна реконструкција Опште болнице у Кикинди, прва фаза вредна 342 милиона

Фото Р. Шегрт

Физијатрија и трансфузија премештене су у зграду Инфективног одељења, које је сада у новој згради, где је црвена зона за лечење пацијената од ковида. У новој згради је и дневна психијатријска болница, док се болесници којима је потребна хоспитализација упућују у Специјалну болницу "Свети Врачеви" у Новом Кнежевцу.

Радовима на згради Физијатрије почела је, у ствари, прва фаза темељне реконструкције болнице, која ће коштати 342 милиона динара. Новац је обезбедила Канцеларија за управљање јавним улагањима, док је град финансирао израду пројектно-техничке документације. Радови у првој фази требало би да трају 400 дана.

- Прва фаза обухвата обнову старих зграда: Инфективног, Дечјег одељења, Одељења онкологије, палијативе и патологије - наводи др Весна Томин, в. д. директора Опште болнице Кикинда.

У другој фази ће се обновити нова зграда болнице, а биће изграђен и анекс од 3.000 метара квадратних којим ће се укупан смештајни капацитет болнице повећати на 13.000 квадрата.

- За израду пројектно-техничке документације за другу фазу из градског буџета опредељено је 17 милиона динара. То би требало да буде завршено до краја ове године, а онда ће Канцеларија за капитална улагања обезбедити новац. Друга фаза је најскупља и најобимнија - додаје Светислав Вукмирица, помоћник градоначелника.

Медицинско особље, пацијенти и Градска управа очекују модерну болницу и боље услове лечења.

- Почетак радова је велики дан за Кикинду. Имаћемо технолошки савременију установу и верујем да ће здравствени радници бити задовољни условима рада, а грађани условима лечења - каже градоначелник Никола Лукач.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)