ПЕТ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Општина Сечањ добила бесповратна средства од државе (ФОТО)

Б.Грујић

08. 09. 2021. у 15:37

ПЕТ породица са територије средњобанатске општине Сечањ код Зрењанина, у оквиру пројекта Министарства за бригу о селу, добило је од државе бесповратна средства за куповину сеоских кућа са окућницом на територији ове општине.

ПЕТ СЕОСКИХ КУЋА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ: Општина Сечањ добила бесповратна средства од државе (ФОТО)

Фото: Спасо Младеновски

Програмом је, иначе, предвиђена додела средстава младим брачним и ванбрачним паровима, самохраном родитељу и младом пољопривреднику/ци до 45 година живота.

На територији општине Сечањ, након одобрених новчаних средстава од државе Србије, Силвија Детки Трикић и њен супруг Синиша из Крајишника, купили су кућу у овом селу, баш као и Александра и Никола Карановић, Јасмина и Јани Стојков из села Ботош купили су кућу у селу Јаша Томић, Ивана Карановић и Золтан Капор из Конака купили кућу у Конаку, док су Душанка Толић и Малиша Страиновић из Руме купили кућу у месту Шурјан, недалеко од Сечња.

Фото: Спасо Младеновски

 

ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ ПОТПИСАО УГОВОРЕ

Предраг Рађеновић, председник општине Сечањ, потписао је у Министарству за бригу о селу у Београду, уговоре са корисницима, на свечаности којој су присуствовали представници 43 локалне самоуправе.

- Пресрећни смо заиста и дугујемо велику захвалност држави Србији, министарству и општини Сечањ, баш такву кућу смо желели - углас кажу Силвија Детеки Трикић и њен супруг Синиша, који су купили кућу у селу Крајишник.

Селидбу у нови породични дом ускоро планирају Јасмина и Јани Стојков, из Ботоша, који су захваљујући добијеним средствима, купили кућу у пограничном месту са суседном Румунијом, Јаша Томић.


- Ново раздобље у нашим животима, једва чекамо пресељење - каже Јасмина, уз напомену да ће кућа додатно бити улепшана радовима који тек предстоје.

Фото: Спасо Младеновски

 ДА КУЋЕ ИЗГЛЕДАЈУ ЛЕПШЕ


Пет породица које имају нови дом добијеним средствима за куповину сеоских кућа нису онемогућене да конкуришу и за неке друге видове помоћи, око набавке грађевинског материјала, на пример, како би додатно преуредили купљену кућу.

Фото: Спасо Младеновски

 


На фотографији у зеленом сакоу и белој мајци Силвија Детеки Трикић, у средини председник општине Сечањ Предраг Рађеновић и десно Синиша Трикић, на  фотографији у белом Александра и Никола Карановић десно, у сивој мајци са председником општине Сечањ Предрагом Рађеновићем у средини..
 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)