КРУШЕВАЦ ГЕТО: Покажемо да Павле, Димитрија и Викториа нису сами

С. Бабовић

30. 08. 2021. у 15:35

ПОПУЛАРНИ састав “Крушевац гето” позвао је Крушевљане да се у што већем броју прикључе хуманитарном базару са концертом 5.септембра на рукометним теренима на Багдали.

КРУШЕВАЦ ГЕТО: Покажемо да Павле, Димитрија и Викториа нису сами

Фото: Новости

Цео догађај који организује Удружење грађана “Права жена” биће посвећен неспоредном сакупљању средстава за три оболела малишана из Расинског округа,а сада већ традиционалним базарима који се организују сваког месеца у Крушевцу, прикључила се и популарна група.

- Током читавог дана сакупљаће се прилози за наше суграђане који су здравствено угрожени и током читавог дана биће пребогат културно-уметнички садржај, а као шлаг на торти увече ће бити спектакуларан концерт “Крушевац гета” какав до сада нисте видели-наводи се у Фејсбук обраћању “Крушевац гета”. - Молимо вас да дођете у што већем броју и да покажемо да Павле, Димитрија и Викториа нису сами, да су њихови суграђани уз њих!

У Удружењу “Права жена” предочавају да ће базар 5.септембра бити целодневан,трајаће од 10 до 22 сата. Сакупљање поклон-ваучера и донација већ је кренуло. Сви се надају добром резултату како би се помогло малим борцима. Павле Димитријевић (5) оболео је од церебралне парализе,све до прве године није могао да седи, није користио руке. Њему су неопходна средства за даље лечење, физикалне терапије, логопедске и дефектолошке третмане, путне трошкове, смештај.

Фото: Буди хуман

Акција траје и за малу Викториу Станковић, која има само три године. И она има дијагнозу церебралне парализе, и да би напредовала, потребна су средства за њену терапију. Димитрије Лазић(5),има ретку болест церебралног система- “чарџ” синдром. Уз велике напоре и вежбу направио је покрете војничког пузања и успева да седи самостално,али простора да напредује је много.

Фото: Буди хуман

Рехабилитације, прегледи, ортопедска помагала,слушни апарат, терапија у рехабилитационим центрима неопходни су да би Димитрије што више постао самосталан. Малишанима се може помоћи и слањем хуманитарних порука на број 3030 и то 1036 за Павла, 981 за Викториу,606 за Димитрија.

Фото: Буди хуман

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)