СВЕТИ ЈОВАН СВЕТИОНИК ПОНИЖЕНИХ И УВРЕЂЕНИХ: Предавање историчара Милована Балабана на Jутјуб каналу КЦНС

Ј. С.

30. 08. 2021. у 08:31

СВЕТИ Јован Кронштатски рођен је као сиромашан, а такав се и упокојио, упркос томе што су кроз његове руке прошли милиони рубаља. Но, светитељ није марио за њих, служиле су му за помоћ сиромашнима, већином порочним становницима Кронштата, заборављеним од свих осим од Бога и његовог слуге Јована.

СВЕТИ ЈОВАН СВЕТИОНИК ПОНИЖЕНИХ И УВРЕЂЕНИХ: Предавање историчара Милована Балабана на Jутјуб каналу КЦНС

Фото: КЦНС

Основавши дом Трудољубља у Кронштату, окупљао је и помагао сиромашне становнике, како материјално и социјално, тако и духовно, решавајући све могуће проблеме с којима се сусретао живаљ тог руралног предела на самом северу Русије, од социјалних до оних најдубљих психолошких и духовних, као што је истеривање демона, свих психичких и физичких болести.

Балабан указује на узвишену и исцељујућу енергију којом је Јован Кронштатски пленио, додајући да су многи сведочили како су се у његовом присуству осећали изузетно пријатно и да је доживљај те енергије и те како упечатљив и аутентичан.

Напослетку, предавач је указао и на значај заоставштине Светог Јована Кронштатског који је иза себе оставио преко 4.000 страница писаног текста, на његова исцељења и предсказања која су се напослетку и обистинила (између осталог и верски мрак у Русији) а многа још чекају да се остваре.

Предавање историчара Милована Балабана „Св. Јован Кронштатски – светионик понижених и увређених" може се погледати на званичном Јутјуб каналу Културног центра.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)