ПОМОЋ ЗА КУПОВИНУ ОГРЕВА И ПАКЕТИ ХРАНЕ : У току су јавни позиви угроженим породицама избеглих и расељених са боравиштем у Параћину

З.Р.

23. 08. 2021. у 20:23

Материјално угрожене породице избеглих и интерно расељених лица са боравиштем у општини Параћин до 6. септембра могу да конкуришу за доделу помоћи за набавку огрева и за хуманитарне пакете хране.

ПОМОЋ ЗА КУПОВИНУ ОГРЕВА И ПАКЕТИ ХРАНЕ : У току су јавни позиви угроженим породицама избеглих и расељених са боравиштем у Параћину

Фото: З.Рашић

Јавни позиви су у току, а један од услова за оба конкурса је да су приходи породице до 50 одсто просечне нето мајске плате на нивоу Републике Србије, односно до 32.512 динара.

Приликом одлучивања о додељивању помоћи првенство ће имати једнородитељска домаћинства са малолетним дететом или студентом, затим породице са двоје или више малолетне деце, у којима има трудница или деце до пет година старости, са болесним члановима домаћинства, вишегенерацијска и старачка домаћинства, жртве сексуалног или породичног насиља, породице у којима је жена носилац домаћинства, те породице без редовних или са недовољним месечним проходима.

Захтеви са потребном документацијом подносе се лично у канцеларији Повереништва Комесаријата за избеглице и миграције општине Параћин или препорученом поштом. Хуманитарне пакете хране, на захтев параћинске општине, обезбеђује Комесаријат, као и укупно 500.000 динара за куповину огрева, односно 20.000 динара по породици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)