СТИГЛА ВОДА У ШЕСТ МИОНИЧКИХ СЕЛА: Снабдевање стабилизовано, цистерне пуне главни резервоар (ФОТО)

Б. П.

18. 08. 2021. у 16:06

СНАБДЕВАЊЕ водом у мионичким селима погођеним сушом - Робаје, Мратишић, Осеченица, Буковац, Голубац и Рајковић је стабилизовано.

СТИГЛА ВОДА У ШЕСТ МИОНИЧКИХ СЕЛА: Снабдевање стабилизовано, цистерне пуне главни резервоар (ФОТО)

Фото: ОУ Мионица

Три цистерне од 33 кубика свакодневно пуне главни резервоар на брду Ћајинац, из ког се водом снабдева ових шест села. Уз то, обезбеђено је 40 резервоара од по 1.000 литара воде за пиће. Војска Србије Општини Мионица упутила је три цистерне од 3.000 литара, које свакодневно обилазе домаћинства у селима угроженим сушом.

Фото: ОУ Мионица

Обезбеђене су и додатне количине воде за водовод у Бањи Врујци и околним селима, тако што је на систем прикључен још један бунар. Уз то, додатни бунар растеретио је главни водоводни резервоар, чиме је стабилизовано снабдевање водом и саме варошице Мионица.

- Није било лако обезбедити воду за све Мионичане, јер је општина географски разуђена, села су удаљена једно од другог, а суша дуго траје – каже Бобан Јанковић, председник Општине Мионица.

- Штаб за ванредне ситуације и све службе биће у приправности и наредних дана, а вода ће и даље бити допремана цистернама и резервоарима, све док временске прилике и изворишта не буду стабилизована.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ЖЕЛИТЕ ЛУКСУЗАН, АЛИ НЕ ПРЕТЕНЦИОЗАН ХОТЕЛ: Јако леп, уредан хотел који одише миром, чека вас у Хадаби, једном од центара Шарм Ел Шеика