ДОМ ЗА 94 ПОРОДИЦЕ: Изградња у Улици Милана Тепића у Новом Саду напредује по плану

Љ. П.

05. 08. 2021. у 05:55

У ВЕТЕРНИКУ у Улици Милана Тепића напредује изградња станова намењених избеглима.

ДОМ ЗА 94 ПОРОДИЦЕ: Изградња у Улици Милана Тепића  у Новом Саду напредује по плану

Фото Прес служба града

То ће у пролеће 2022. године за 94 породица бити дом и стална адресу у личној карти.

Да радови теку по плану, јуче су се посетом градилишту уверили Милош Вучевић, градоначелник Новог Сада, комесар Комесаријата за избеглице Србије Владимир Цуцић, в.д. директора Јединице за управљање пројектима у јавном сектору Душан Ковачевић, шефица представништва Агенције Уједињених нација за избеглице у Србији Франческa Бонели, као и шеф Мисије Организације за европску безбедност и сарадњу амбасадор Јан Брату.

Фото Прес служба града

Истичући да радови иду предвиђеном динамиком, Вучевић је казао да би до краја марта догодине требало да буду готове ранг-листе, а на пролеће ће будући станари социјално угржене избегличке породице да се уселе.

- Ово ће бити лепо уређен простор, урадиће се паркинг, парк, игралиште, гради се обданиште - казао је Вучевић, подсећајући да је раније у Ветернику завршено 276 станова за социјално угрожене породице. - Крајем септембра, ако све буде по плану, биће усељена још 152 стана у Футогу. То значи да ће више од 1.000 избегличких и социјално угрожених породица које су оствариле право и на друге видове помоћи преко овог пројекта, као што је помоћ у грађевинском материјалу и друго, бити стамбено збринуто у Новом Саду.

КУЋЕ НА СЕЛУ

ДУШАН Ковачевић подсетио је на то да се поред куповине станова, ради и на конкурсима за куповину сеоских домаћинстава, грађевинског материјала, изградњи монтажних кућа. Франческа Бонели је нагласила да је за десет година Регионални стамбени програм збринуо више од 5.800 породица које су добиле куће.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)