ЛАПОВЦИ КУВАЈУ БЕЗ ПРЕМЦА: Одржано такмичење у спремању рибље чорбе (ФОТО)

З. ГЛИГОРИЈЕВИЋ

03. 08. 2021. у 19:22

ОД 29 екипа из Дубравице, Крагујевца, Лапова, Баточине, Смедеревске Паланке и Раче које су се традиционалном 11. „Лаповачком котлићу“ такмичиле у припремању рибље чорбе, прва три места освојили су Лаповци.

ЛАПОВЦИ КУВАЈУ БЕЗ ПРЕМЦА: Одржано такмичење у спремању рибље чорбе (ФОТО)

Фото: З. Глигоријевић

Најбољу рибљу чорбу скувала је екипа „СП Алуминијум“, друго место освојила је екипа „Звездан Морава 1“, а треће „Два брата, Дуле и Неша“. Утешна награда, за „малер чорбу“, најгору на манифестацији припремио је музички бенд „Варошка нит“, који се први пут опробао у кулинарству. Прва три места награђена су котлићима и пехарима, а „малер чорбу“ пехаром и таландаром.

- Нажалост, после проглашење епидемије Ковид-19, као и због тога што смо, из истог разлога, манифестацију организовали касније него иначе, у време годишњих одмора, било је 29 екипа, док се раније надметало по 56 екипа. Опет је било супер, јер је било око 500 учесника и гостију из целе Србије – каже Божидар Кандић, председник Рибололовачког удружења „Морава Лапово“ и организатор „Лаповачког котлића“.

Он додаје да је том приликом у хуманитарној акцији за тромесечног Бошка Гуглета из Новог Сада прикупљено нешто више од 30 хиљада динара. На продајном штанду лаповачке домаћице продавале су јела и домаће рукотворине.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)