КРЕДИТ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЗБОГ КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Ево које су све одлуке донете на седници Скупштине града Зрењанина (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

31. 07. 2021. у 20:41

ЗБОГ финансирања капиталних инвестиција, град Зрењанин у новом инвестиционом циклусу, узеће кредит у износу 491.434 хиљаде динара.

КРЕДИТ ПОЛА МИЛИЈАРДЕ ЗБОГ КАПИТАЛНИХ ИНВЕСТИЦИЈА: Ево које су све одлуке донете на седници Скупштине града Зрењанина (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

То је потврђено на 11. седници Скупштине града, коју је обележио и избор два нова руководиоца у јавним предузећима, избор члана Градског већа и образовање Градске изборне комисије.

Новац од кредита биће употребљен за инфраструктурне пројекте који се тичу санације, реконструкције и изградње саобраћајница, атмосферске канализације, канализационе и водоводне мреже, побољшања енергетских својстава објеката и санације градске депоније, а за израду пројектне документације за различите пројекте, планирана су кредитна средства у износу 62.755.000 динара.

За извођење различитих грађевинских радова, планиран је кредит од скоро 400 милиона динара (398.679.000) и ради се о више капиталних и комуналних инвестиција, као што су друга фаза санације и адаптације Градског стадиона - капитална спортска инвестиција, (износ средстава за учешће града је 119.042.000 дин), као и радови на комплетној реконструкцији улица, тротоара и бициклистичких стаза на територији града (100.000.000 дин), бушење бунара и изградња канализације у неколико насељених места, реконструкција водоводне мреже у градском насељу Ружа Шулман, комунално опремање  индустријске зоне Југоисток и избегличког насеља у Клеку. За прибављање земљишта у јавну својину путем експропријације, за потребе различитих инфраструктурних пројеката, намењено је 30 милиона динара кредита.

Заменик градоначелника Саша Сантовац нагласио је да се буџет Зрењанина пуни задовољавајућим темпом, те да је, на основу сагласности Министарства финансија Владе Србије, Зрењанину омогућено кредитно задужење у износу нешто већем од 491 милион динара.

- То говори да приходи у нашем буџету, остварују могућност за кредитно задужење. Скоро три милијарде динара су приходи у првих 6,5 месеци, што показује да се буџет града добро пуни, а циљ кредитног задужења је да у наредном периоду допринесе да буџет града буде још већи, јер више од 100 милиона динара улажемо у нове пројекте и инвестиције. Такође улажемо и у озакоњење објеката и експропријацију, што ће омогућити градњу нових путева - истакао је Сантовац.

ЋАПИН НОВИ ГРАДСКИ ВЕЋНИК


УМЕСТО Славише Влачића, који је поднео оставку на функцију, за новог члана Градског већа изабран је Драган Ћапин, који је у претходном мандату вршио функцију помоћника градоначелника.

Одлуком Скупштине, на место в.д. директора Јавно комуналног предузећа “Пијаце и паркинзи” уместо преминулог Горана Старчевића, изабран је Александар Мартинов, мастер економиста, док је у Јавној установи Спортски објекти, Бојана Мијатова, који је поднео оставку из личних разлога, због промене места пребивалишта, наследио в.д. директор Данијел Шебез дипломирани економиста.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)