182 ГОДИНЕ САНИТЕТСКЕ СЛУЖБЕ У НИШУ: Спремни смо у року од 24 сата да пређемо у ковид систем, ако то буде потребно

Ј. ЋОСИН

30. 07. 2021. у 12:40

ВОЈНА болница у Нишу данас обележава Дан Санитетске службе војске Србије. Корени организоване Санитетске службе у Србији датирају од 1839.године, тако да санитетска служба у Војсци Србије живи већ 182 година.

182 ГОДИНЕ САНИТЕТСКЕ СЛУЖБЕ У НИШУ: Спремни смо у року од 24 сата да пређемо у ковид систем, ако то буде потребно

Фото: Ј. Ћ.

Те године је први пут постављен штабни доктор, др Емерих Линдермајер, претеча данашњег начелника Санитетске службе и он је имао задатак да организује и утаба пут Санитетске службе, каже управник Војне болнице у Нишу, пуковник др Вељко Милић.

Војна болница је тренутно у нон-ковид режиму, а према речима управника, ако буде било потребе, болница је спремна да се поново врати у ковид режим.

Фото: Ј. Ћ.

- Ми смо два пута били у ковид режиму, пре тога смо били у нон – ковид режиму и на тај начин смо учествовали заједно са здравственом службом Града и региона у збрињавању тих пацијената. Надам да ћемо прихватити захтеве савремене вакцине и вакциниати се, тако да не би дошло до новог таласа. У сваком случају смо спремни да у року од 24 сата пређемо у ковид режим, ако то буде било потребно- изјавио је управник Војне болнице у Нишу, пуковник др Вељко Милић.

У склопу обележавања Дана Санитетске службе војске Србије , положени су венци на спомен-пирамиду у склопу комплекса Војне болнице Ниш која је подигнута жртвама епидемије пегавог тифуса.

Фото: Ј. Ћ.

Венце на спомен-обележје положиле су делегације Војске Србије, Српско-руског хуманитарног центраи борачких удружења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)