МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ВРТИЋ У ВЕТЕРНИКУ: Модеран објекат за 200 деце биће готов за годину дана (ФОТО)

З. Грумић

27. 07. 2021. у 16:19

ГРАЂАНИ Ветерника ће средином јула идуће године добити нови вртић Предшколске установе „Радосно детињство“, трећи у том насељу, који ће моћи да прихвати више од 200 малишана, изјавио је градоначелник Новог Сада Милош Вучевић пошто је данас положио камен темељац тог објекта површине 2.051 квадратни метар.

МИЛОШ ВУЧЕВИЋ ПОЛОЖИО КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА ВРТИЋ У ВЕТЕРНИКУ:  Модеран објекат за 200 деце биће готов за годину дана (ФОТО)

ФОТО: Прес служба града

Само у изградњу зграде, без њеног опремања, из градског буџета је издвојено 300 милиона динара, прецизирао је градоначелник и додао да је реч о архитектонски модерном објекту чији ће отворени простор намењен деци бити наткривен, што ће малишанима омогућити боравак и активности у различитим временским условима.

На градилишту ветерничког вртића ангажовано је и око 20 радника из Турске.

ФОТО: Прес служба града

- Кажу да су задовољни овде и да имају најбоље услове. Нажалост, немамо довољно радника у Србији па морамо да их увозимо али, можда је то знак снаге и наше државе и нашег града – истакао је Вучевић.

Ускоро би, како је додао, требало да почне и изградња обданишта и у Адицама.

- Захваљујући тим новим капацитетима које обезбеђујемо, идуће године биће места за додатних више од 600 деце. Следи убрзо и завршетак изградње вртића у Ораховој улици на Клиси, дуплираћемо капацитете у Каћу и припремамо пројекат за проширење објекта у Ковиљу.

ФОТО: З.Г.

Градоначелник је истакао да ће ове године у вртиће Предшколске установе бити уписано око 17.000 деце и подсетио да је Град Нови Сад омогућио да њихов боравак буде бесплатан. Град такође субвенционише и боравак у приватним вртићима за више од 3.000 малишана.

Поздрављајући окупљене грађане, Вучевић је нагласио да Ветерник последњих година убрзано расте и развија се и подсетио да је од 2012. до 2020. године Град у то насеље уложио 1,5 милијарди динара.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)