КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ШАПЦУ: Пехар победнику уручио принц Филип Карађорђевић

В.Митрић

26. 07. 2021. у 16:17

ШАБАЧКЕ коњичке свечаности, манифестација која представља највећи догађај коњичког спорта у Србији, одржано је са 11 трка, а такмичило се 94 грла.

КОЊИЧКЕ ТРКЕ У ШАПЦУ: Пехар победнику уручио принц Филип Карађорђевић

Фото: В. Митрић

Најважнија трка била је прекјуче ,,Шабачки дерби”, а јуче ,,Меморијал краља Александра”. У престижној трци ,,Меморијал краља Александра” најбрже је било грло Неар Поет власника Алмина Алића. Пехар победнику уручио је принц Филип Карађорђевић, који је са супругом Даницом и сином Стефаном први пут на овој свечаности. Тркама је присуствовао и градоначелник Шапца др Александар Пајић који је истакао да је посебна част што је овој манифестацији присуствовала породица Карађорђевић.

 - Посебну част својим присуством данас нам је указао принц Филип Карађорђевић, са супругом Даницом и сином Стефаном. Породица Карађорђевић први пут је на коњичким свечаностима. Принц Филип уручио је пехар победнику трке ,,Меморијал Краља Александра“ која је окупила најбоља тркачка грла из наше земље и региона. У разговору смо договорили даљу сарадњу, која ће бити за добробит свих Шапчана. Шабачке коњичке свечаности постале су један од брендова по којима смо познати у Србији и региону. Због њихове важности, споја лепоте и традиције, Град Шабац ће наставити да подржава ову и сличне манифестације - рекао  је градоначелник Пајић.

Принцеза Даница Карађорђевић рекла је да им је велико задовољство што су присуствовали Шабачким коњичким свечаностима.

 - Ово је спектакуларан догађај. Трка ,,Меморијал краља Александра” била је величанствена. Драго нам је што смо могли да будемо овде и да уручимо пехар. Ово је почетак једне лепе сарадње. Шабачке коњичке свечаности су традиција и благо нашег народа које се негује упркос овом времену - казала је принцеза Даница Карађорђевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)