НАСТАВАК РАДОВА КРАЈЕМ АВГУСТА: Изабран извођач за градњу зграде Центара изврсности у Крагујевцу

М. Л.

26. 07. 2021. у 15:40

ПОСЛЕ вишегодишњег застоја и бројних проблема који су пратили изградњу Центара изврсности Универзитета у Крагујевцу, ове године ће бити настављени радови на овом објекту.

НАСТАВАК РАДОВА КРАЈЕМ АВГУСТА: Изабран извођач за градњу зграде Центара изврсности у Крагујевцу

Фото: Градска управа

Изабран је нови извођач и очекује се да би радови могли да почну крајем августа или почетком септембра.

Камен темељац за овај објекат постављен је 2016.године, урађено је око 30 одсто грађевинских радова.  Градња је прекинута јер је фирма која је изводила радове банкротирала.
-Имамо пуно разлога да данас будемо задовољни,јер после свих проблема који су пратили овај пројекат од почетка, успели смо да изаберемо извођача и доделимо уговор којим ће радови бити настављени. Уз центар за чување матичних ћелија и истраживања која ће се обављати у Центрима изврсности из различитих области,учиниће да Крагујевац постане и научно-истраживачки центар и тиме добије на још већем значају - изјавио је градоначелник Крагујевца Никола Дашић.
С обзиром на то да је донета одлука о додели уговора конзорцијуму извођача, ректор Универзитета у Крагујевцу проф.др Ненад Филиповић, изразио је наду да би наставак радова могао да почне крајем августа или почетком септембра.
Према ранијим најавама, завршетак радова на овом објекту могао би да се очекује током наредне године.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)