СРНДАЋ ОДСТРЕЉЕН ОКО 20 САТИ У САНИТАРНОМ ЛОВУ: Животиња убијена након напада на мештане

С.БАБОВИЋ

25. 07. 2021. у 21:26

НЕШТО после 20 сати, у санитарном лову пронађено је грло срндаћа које је одстрељено од стране Ловочуварске службе у атару села Пепељевац код Крушевца,сазнају „Новости“.

СРНДАЋ ОДСТРЕЉЕН ОКО 20 САТИ У САНИТАРНОМ ЛОВУ: Животиња убијена након напада на мештане

Фото: С.БАБОВИЋ

У Ловочуварском удружењу Крушевац наводе да је срндаћ лоциран у близини реке Пепељуше и у непосредној близини места где је нападао становништво претходних дана.

- По налогу ветеринарског инспектора одстрељена животиња ће бити предата Ветеринарском институту у Краљеву ради даљих испитивања - предочено је „Новости“ у Ловочуварском удружењу Крушевац.

Како су „Новости“ данас објавиле, срндаћ је напао најмање шест лица у околини Крушевца.

Случај који не памте ни ловци догађао се у последњих 10 дана на територији села Пепељевац код Крушевца, али мештани сведочи да је срндаћ упадао у дворишта породичних кућа у засеоку Бекчићи, селима Церова и Лукавац. 

Мештанка Пепељевца Зорица Живадиновића(63) повређена је у башти док је чупала лук. На срећу, ту је била са супругом, па су заједно успели да се одбране. О нападу је посведочила за „Новости“ и породица Игора Велинова из истог села, коме су обе ћерке задобиле повреде.

- Дошао сам са после негде око 19 сати, отишао да се туширам и чуо децу да вриште- прича за “Новости” Игор Велинов.

Фото: С.БАБОВИЋ

- Излетео сам напоље и видео срндаћа. Он је прескочио базен, Сару је ударио у леђа, исцепао јој главу. Вишња је почела да брани сестру,па је и њу расекао по стомаку. На срећу, било је још ту двоје деце од моје сестре, успели су да побегну. Ухватио сам срндаћа за рогове док се сва деца не склоне на сигурно и пустио. Одмах је улетео у луг и даље ка багрењаку побегао.

Верује се да је срндаћ живео једно време поред људи, будући да им је прилазио без страха, као и да је показивао агресиваност или отуда што је почела сезона парења или услед неке болести.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)