СТАЊЕ КОРОНА ВИРУСА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Три пацијента у "црвеној зони", четворо новозаражених

М. Бошњак

25. 07. 2021. у 13:45

ПРЕСЕК ковида-19 у Рудничко-таковском крају данас гласи: у "црвеној зони" Опште болнице у Горњем Милановцу, док су, према последњим саопштеним подацима из Дома здравља, новооболеле још четири особе.

СТАЊЕ КОРОНА ВИРУСА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Три пацијента у црвеној зони, четворо новозаражених

Фото М. Бошњак

- Од троје хоспитализованих у Ковид делу болнице, двоје имају негативан PCR тест, један је позитиван на корона вирус. Током последња 24 сата, није било пријема нових пацијената, ни отпуста на кућно лечење – потврдио је др Предраг Шутић, в.д. директора те болнице.

- Њена "црвена зона" већ недељама подразумева само део Грудног одељења, јер су из ње изашли Интерно и Неурологија, вративши се редовном раду са пацијентима. Ако се, не дај Боже, деси нови велики талас корона вируса, сва та одељења вратиће се у ковид режим рада.-

Званичан број оболелих у актуелном „пику“ епидемије, према изјави др Александра Чивовића, в.д. директора Дома здравља, овде је укупно 3.412, од којих је највише њих, углавном излечено.

Епидемију ковид-19 у Рудничко-таковском крају, извештајно пратимо у две етапе. У првој, од њеног почетка у марту прошле године, кад су важиле најстроже мере, до смиривања у мају, укупно је оболело 60 лица, од којих су петоро преминули, сви остали су излечени. У другој етапи, рачунајући од половине јуна 2020. и у актуелном „пику“ пандемије, по званичним подацима, укупно су заражена 3.412 лица, уз нажалост 126 смртних жртвава.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)