НАКОН ОЛУЈНИХ ПАДАВИНА У ОКОЛИНИ КРУШЕВЦА: У току санација оштећених путева, штета на више десетине хектара ораница (ФОТО)

С.БАБОВИЋ

24. 07. 2021. у 17:36

САМО је у јулу у два наврата олујно невреме праћено градом и сугурадицом погодило Расински округ и околину Крушевца, где је забележена штета на више десетине хектра ораница, али и оштећења локалних путева.

НАКОН ОЛУЈНИХ ПАДАВИНА У ОКОЛИНИ КРУШЕВЦА: У току санација оштећених путева, штета на више десетине хектара ораница (ФОТО)

Фото: ГУ

Последње падавине покренуле су бујичне токове и пре недељу дана оштетиле сеоске путеве у МЗ Кукљин.

Било је угрожено и одвијање саобраћаја.

-У току је равњање и санација путева,копају се канали, а Градска управа и Месна заједница брзо су све организовали-наводи Ненад Јеремић,председник Савета МЗ Кукљин,додајући да то није трајно решење.

Фото: ГУ

 

Градско руководство и представници Скупштине града обишли су данс и радове у Кукљину.Александар Јовановић,заменик градоначелника Крушевца наводи да ће се заједно са мештанима наћи решење.

 -Имамо доста путева који су оштећени-износи Јовановић.- Путеви у Кукљину су претрпели највећу штету али одмах се реаговало.Екипе су на  на терену и увелико се ради на санацији.Завршена је санација путева у Рибару, Станцима и Здравињу, а након Кукљина надлежне службе селе се у Сушицу.

Фото: ГУ

 

Како је најављено, плану су и радови у подјастребачким селима. Услед удра грома на планини Јастребац проблема у снабдевању струјом имали су недавно и мештани сел Ловци,Станци и Бован.

Олујно невремене погодило је и излетишта на планини, као и село Ломница.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)