ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ РОКА: Има слободних места у школама у Неготину и Кладову

С.М.Јовановић

18. 07. 2021. у 14:04

У ТРИ неготинске средње школе, након другог уписног круга, остала су слободна 84 места од укупно 300, колико их је планом уписа било предвиђено, док је у кладовској средњој школи од 147 места слободно 21.

ПОСЛЕ ДРУГОГ УПИСНОГ РОКА: Има слободних места у школама у Неготину и Кладову

Фото: С.М.Ј.

У другом кругу једино је Пољопривредна школа са домом ученика “Рајко Боснић” на Букову код Неготина уписала два ученика и то по једног  на занимањима: пољопривредни техничар и пекар.  За трогодишње школовање за пекаре определило се свега петоро свршених осмака, а интересовање је било слабо и за занимање оператер у прехрамбеној индустрији, за које су се изјаснила три ученика.

У овој школи је попуњено свих 30 места у одељењу ветеринарских техничара, док су у одељењу пољопривредних техничара уписана 22 ученика који су конкурисали на 30 места.

Неготинска гимназија је већ у првом року уписала 30 ученика на општем смеру, 29 на друштвено-језичком и 24 на природно-математичком, па јој је од 90 места колико је огласила остало слободно свега седам.

У Техничкој школи у Неготину попуњено је одељење електротехничара информационих технологија где је уписано 30 ученика, док је интересовање за занимање машински техничар за компјутерско конструисање за које је било 30 места исказало 13 ученика. У одељењима дуалног образовања, у трогодишњем трајању, на 60 места уписано је 14 будућих бравара и 11 електромонтера мрежа и постројења.

У Кладову, међутим, у другом року није конкурисао ни један свршени осмак на 21 слободно место, колико их је остало упражњеног након првог уписног круга

У овдашњој Средњој школи још у првом року била су попуњена оба одељења општег типа и занимања економски техничар, у која су уписана по 30 ученика. За занимање електротехничар енергетике у четворогодишњем трајању определио се 21 ђак од 30 колико је планом уписа било одређено, за машинског техничара за компјутерско конструисање 22 од 30, а за смер кувар у трогодишњем трајању 23 ученика која су конкурисала на 27 места.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)