НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА: Центар Новог Сада у новом руху до краја новембра (ФОТО)

З. Грумић

16. 07. 2021. у 12:45

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић данас је, заједно са својим сарадницима, обишао радове на уређењу градског језгра који у оквиру прве фазе реализације обухватају Позоришни трг, Успенску улицу и део пролаза између Српског народног позоришта (СНП) и Тржног центра „Аполо“.

НАПРЕДУЈУ РАДОВИ НА УРЕЂЕЊУ ГРАДСКОГ ЈЕЗГРА: Центар Новог Сада у новом руху до краја новембра (ФОТО)

ФОТО: прес служба града

Вредност те инвестиције износи 378 милиона динара, наведено је у саопштењу из Кабинета градоначелника.

Истакавши да се радови започети у марту ове године, на том “можда најбоље организованом градском градилишту”, одвијају без престанка и да ће бити окончани до краја новембра, Вучевић је поручио да ће то бити један од најлепших делова града.

ФОТО: прес служба града

- Не да нико више неће имати проблем да прође Позоришним тргом, него ће сви са задовољством долазити у овај део центра који ће служити на понос свих Новосађана. Настављамо да улажемо у Нови Сад, да стварамо бољи, јачи, развијени и богатији град.

Градоначелник је напоменуо да радове на обнови фасаде и декоративног осветљења СНП-а финансира Покрајинска влада, док градски Завод за заштиту споменика културе финансира партерно уређење и постављање ограде око Успенске цркве.

ФОТО: прес служба града

Од Успенске цркве до СНП-а у току је поплочавање гранитним плочама. Завршени су бетонски радови у оквиру израде континуалних клупа које се облажу тиковином у Успенској улици и делу платоа испред СНП-а. Такође је окончано и бетонирање аутобуске нише.

На Позоришном тргу, односно на платоу испред СНП-а, изводе се завршни радови на изградњи фонтане која је осмишљена као комплекс водених површина. Планирано је и да буде засађено 25 нових стабала и 708 комада жбунастих биљака.

ФОТО: прес служба града

Од укупно 8.110 квадратних метара површине која се реконструише, зеленило ће заузимати трећину. Посебан печат том простору даће и „меморијална трака“, специфично подсећање на некадашњу малу Јеврејску улицу, која је ту постојала до седамдесетих година прошлог века.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)