У РОДНИ ШАБАЦ ИЗ ЧИКАГА: Угледни лекар и професор жели да помогне домовини

В. МИТРИЋ

11. 07. 2021. у 23:58

ГРАДОНАЧЕЛНИК Шапца др Александар Пајић је угостио професора др Небојшу Кнежевића, рођеног Шапчанина, једног од најбољих анестезиолога и субспецијалиста у области терапије бола на Клиници у Чикагу.

У РОДНИ ШАБАЦ ИЗ ЧИКАГА: Угледни лекар и професор жели да помогне домовини

Фото: В. Митрић

- Као градоначелнику и неком коме је здравље суграђана на првом месту, било је задовољство да разговарам и чујем искуства професора др Небојше Кнежевића. Доктор Кнежевић доказ је да се упорношћу и знањем може успети у свету, чему сведочи и овогодишња награда „Др Менчикати“ коју је понео за изузетно достигнуће у области терапије бола, као и многа друга престижна признања која је добио ранијих година.

Долазак светски цењених лекара у Шабац веома је важан због размене искустава са нашим стручњацима. То је прилика да чујемо на који начин лекари широм света воде рачуна о здрављу грађана, да неке од њихових метода које су се показале као успешне, применимо и у нашем здравственом систему - рекао је градоначелник Пајић и додао да ће се трудити да побољшају услове како за здравствене раднике, тако и грађане.

Град жели, нагласио је челни човек Шапца, да наше лекаре задржим у свом граду и да суграђани имају најбољу могућу здравствену заштиту”.

Професор доктор Небојша Кнежевић казао је да је срећан што је у свом родном граду и да му је велика част и задовољство што се упознао са руководством града Шапца и људима који се баве здравством у овом граду.

- Било ми је драго да чујем планове за улагања у шабачку болницу, као и за унапређење здравственог система и могућности пружања бољих услуга пацијентима, а такође и побољшавање услуга рада за колеге лекаре и остало медицинско особље. Искрено се надам да ће што више медицинских радника остати у Шапцу и пружати помоћ својим суграђанима. Мој циљ за Шабац и Србију је да помогнем колико је у мојој моћи. Изузетно сам захвалан на свом школовању у Србији и имам потребу да се одужим овој држави колико могу - рекао је професор др Кнежевић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)

ПЛЕМИЋКО ПОРЕКЛО Ово је право презиме Ирфана Менсура - моћан разлог зашто га је променио: Родитељима није сметало