САРАЈЛИЈА ОСВОЈИО "ЗЛАТНУ ДИРКУ": Такмичење у Иванову окупило 75 хармоникаша из четири земље

Ј. Ј. БАЉАК

07. 07. 2021. у 16:55

ПОБЕДНИК четвртог међународног фестивала хармонике „Златна дирка – прва хармоника Војводине“, одржаног у панчевачком селу Иваново, је млади Ведад Хусомановић из Сарајева.

САРАЈЛИЈА ОСВОЈИО ЗЛАТНУ ДИРКУ: Такмичење у Иванову окупило 75 хармоникаша из четири земље

ФОТО: Принтскин

Он је својим музицирањем освојио срца еминентног жирија, и то у конукренцији чак 75 такмичара из четири земље – Србије, Хрватске, БиХ и Аустрије. То је, уједно, био и највећи број такмичара до сада. Такмичење је било подељено у осам старосних категорија. Укупно је награђено преко 30 хармоникаша, међу којима је најмлађи био осмогодишњи Коста Срданов из Панчева.

 - Хармоника је најбоље оружје против непријатеља и њоме се бранимо. Бранимо национални идентитет и традицију и, гледајући из тог угла, веома сам задовољан виђеним на овом такмичењу – рекао је Љубиша Павковић, председник жирија и дугогодишњи шеф Народног оркестра РТС-а.

Након проглашења победника, концерт је на бини у центру села одржао Никола Роквић. Како је истакнуто, ова манифестација је веома важна за развој Иванова, које је последњих година доживело процват. Организатори су сеоски Дом културе „Жарко Зрењанин“ и Удружење естрадних уметника „Балкан“ из Панчева. 

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)