КОСОВСКЕ СПОМЕНИЦЕ ХЕРОЈИМА: У Манастиру Буково уручeне видовданске почасти породицама погинулих и рањеним полицајцима (ФОТО)

С. М. ЈОВАНОВИЋ

28. 06. 2021. у 18:43

У МАНАСТИРУ Буково данас су у оквиру програма Видовданске почасти Независног синдиката полиције, Координационог центра Зајечар и Удружење ветерана посебних јединица полиције, Регије Крагујевац уручена златна Косовска споменица и 25 сребрних Косовских споменица погинулом и рањеним херојима посебних јединица полиције.

КОСОВСКЕ СПОМЕНИЦЕ ХЕРОЈИМА: У Манастиру Буково уручeне видовданске почасти породицама погинулих и рањеним полицајцима (ФОТО)

Фото: С. М. Јовановић

Златна Косовска споменица уручена је постхумно Драгану Петковићу, командиру Станице полиције у Неготину који је погинуо на дужности 16. маја 1999. године у рејону села Орлане код Призрена. Признање је примила његова супруга Славица.

Уручено је и 25 сребрних Косовских споменица полицијским службеницима из Неготина, Кладова, Књажевца и Бора који су рањени у оружаним сукобима на Косову и Метохији и у Зони безбедности.

- Нама неговање традиције јесте један од циљева, али нам је најважније да се не заборави историја, и да се пре свега не забораве ови људи, наше колеге које су дале животе за отаџбину и они који су за њу крварили на бојишту. Желима да њима и њиховим породицама покажемо да нису сами, да помогнемо и њима и њиховој деци максимално колико можемо - каже пензионисани пуковник полиције, Младен Шипка, представник Удружења ветерана посебних јединица полиције, Регија Крагујевац.

Уручене су и плакете за изузетан допринос, афирмацију и подршку најзаслужнијима за ”Видовданске почасти”, али и плакете заслужним колективима за немерљив допринос друштву на подручју града Зајечара у мирнодопским условима, у области здравства, образовања и културе.

Братству Манастира Буково, који су за страдале полицијске службенике у оружаним сукобима на подручју Републике Србије, на територији Косова и Метохије служили видовдански парастос, уручена је плакета “Златни анђео”.

Присутнима је представљен и идејни предлог за спомен обележје погинулим припадницима ПУ Зајечар, чији је аутор зајечарски архитекта Лука Војводић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)