НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ: Постигнути резултати, на понос града

З. Г.

28. 06. 2021. у 16:25

ГРАДОНАЧЕЛНИК Новог Сада Милош Вучевић и председница Скупштине града Јелена Маринковић Радомировић уручили су Видовданске награде најбољим ученицима новосадских основних и средњих школа, на традиционалној манифестацији приређеној данас код сата на Петроварадинској тврђави.

НАЈБОЉИМ НОВОСАДСКИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ ВИДОВДАНСКЕ НАГРАДЕ: Постигнути резултати, на понос града

Фото: Прес служба Града

- Кажу да се на Видовдан може видети будућност. А ја сам привилегован што гледам у вас, нашу светлу будућност – истакао је Вучевић поздрављајући награђене и додао да је свечано уручивање тих награда један од најлепших догађаја у граду.

Градоначелник је нагласио да најбољи ученици доказују зашто је Нови Сад посебан и зашто је Видовдан због њихових успеха још светији и победнички. Он је напоменуо да је подељено готово 500 награда и подсетио да су новосадски ђаци у протеклој години освојили 371 прво место на међународним такмичењима, на понос свих Новосађана.

-Година иза нас је била изазовна јер нисте имали редовну наставу а просвета је изнела велики терет. Верујем да ћемо се, ако будемо одговорни, брзо вратити нормалном животу. Чинимо све, да вама и вашем знању Нови Сад не постане тесан, и то чинимо чувајући нашу историју и традицију.-

Диригент Јован Травица,  професор Гимназије “Јован Јовановић Змај”, честитао је ученицима, њиховим професорима и родитељима на свему што су постигли и додао да је то резултат њиховог заједничког рада. Он је захвалио  градоначелнику и градској управи на великој подршци.

Један од награђених је Никола Кушлаковић, ученик Гимназије “Исидора Секулић”, који је освојио треће место на Међународном форуму научне омладине “Корак у будућност” у  Москви, за истраживачки рад у области математике и рачунарства.

- Захваљујем Граду што нас подстиче да будмо бољи и да тако и свој град учинимо бољим местом за живот. Када нам Град ода признање, ми имамо обавезу да и убудуће идемо путем успеха – рекао је Никола.

Ученици су награђени за изузетне резултате остварене у току једне школске године на републичким и међународним такмичењима и смотрама у организацији министарства, за просвету или за спорт и омладину, а у оквиру образовног система.

Град Нови Сад је, како је наведено у саопштењу, за Видовданскe наградe у школској 2020/2021. години, обезбедио износ од 11,7 милиона динара. Уз то биће додељено и девет Видовданских награда ученицима за изузетне резултате на научним олимпијадама и светским и европским такмичењима и првенствима у области спорта и уметности за децу школског узраста, које нису у организацији надлежних министарства. У ту сврху је из новосадског буџета издвојено 350.000 динара.                      

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)