ПОСЛЕ ПИСАЊА “НОВОСТИ”: Захваљујући људима великог срца сестре Јовановић под сигурним кровом

Д. Ристић

25. 06. 2021. у 07:43

СЕСТРЕ Јовановић уселиле су се у кућу реновирану захваљујући људима великог срца, а након писања "Новости".

ПОСЛЕ ПИСАЊА “НОВОСТИ”: Захваљујући људима великог срца сестре Јовановић под сигурним кровом

Фото Д. Р.

Подстанарски живот у подруму, без струје и воде, са скромним покућством које су делиле са баком Видосавом (72), за три сестре је сада прошлост. Милена (14), Маја (13) и Милица Јовановић (10) остале су без речи од силне среће током свечаног усељења у реновирани дом у Власу изнад Врања.

Кључеве су им предали представници организације "Срби за Србе", који су руководили акцијом.

- Сањала сам да се моје девојчице усељавају у нову кућу и сматрала сам то знаком, а муж ми није веровао. Доживела сам неизмерну срећу, да ми се сан заиста и оствари - каже мајка Биљана.

Фото Д. Р.

Реновирана кућа сестара Јовановић

Одушевљења сестара дели и бака Видосава, али и најмлађи члан породице, Вукашин (3) који са родитељима живи у Трстени, на административној линији са Косметом. И он ће, када порасте, доћи у кућу у Власу и поћи у овдашњу школу.

Кућу је, пре неколико година, започео отац Горан Јовановић, али су радови запели због недостатка новца, па је и то започето почело да пропада. Значајан допринос око реновирања дао је Новица Цветковић, лаборант у овдашњој здравственој станици, неизбежни хроничар и актер свега што се дешава у Пољаничком крају. За свој ангажман, Новица је добио захвалницу организације "Срби за Србе" и многе речи хвале породице Јовановић.

Бројне компаније, организације и поједници су, осим покућства, обезбедили и помоћ у виду животних намирница, гардеробе, школског прибора, али и ужину за девојчице за протеклу школску годину.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)