ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Здравствени систем Србије богатији за 300 најбољих радника

Танјуг

24. 06. 2021. у 12:14

ПРОГРАМ запошљавања најбољих дипломаца понавља се пети пут и заслужује реч - традиција, а Влада Србије ће се трудити да тако и остане, поручила је данас декан Медицинског факултета Универзитета у Приштини, др Татјана Новаковић.

ТРАДИЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Здравствени систем Србије богатији за 300 најбољих радника

Зграда Владе Србије

Она је на додели уговора о запослењу најбољим дипломцима медицинских факултета и средњих школа у Србији поручила да је здравствени систем наше земље од данас богатији за 300 радника и стручњака.

- Држава испуњава обећања и мисли на будућност наше деце. Овим пројектом се ствара систем вредности који пружа веру младима да радом и трудом могу да остваре све циљеве - истакла је Новаковић.

Додаје да су млади здравствени радници вољом, трудом и одрицањем, зазлужили да наставе усавршавање у Србији.

 - Младом човеку није довољно само да воли људе да би се бавио медицином. Он мора да има и изражену потребу за непрестаним усаавршавањем и то се од вас очекује - поручила је Новаковић новим колегама.

Присутнима се на свечаности обратио и најбољи студент Медицинског факултета у Косовској Митровици, Ердин Мехмеди који каже да верује да, иако сви студенти имају различите приче и жеље када је грађење каријере у питању, једна зеља је заједничка - да раде и усавршавају се у својој земљи.

 - Овај уговор о раду представља поклон за рад и труд у последњих шест година. Све моје колеге и ја смо се надали томе да добијемо посао и специјализацију у нашој земљи, јер желимо да останемо у Србији и помажемо свом народу - поручио је Мехмеди.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)