ДА БРОДОВИ ОПЕТ ПОВЕЖУ ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР: Амбасадорка Давидојуо сарадњи Румуније и Србије (ФОТО)

Б. ГРУЈИЋ

23. 06. 2021. у 17:44

АМБАСАДОРКА Румуније у Србији Силвија Давидоју на састанку у Градској кући са градоначелником Симом Салапуром, нагласила је да је посета посвећена пројектима прекограничне сарадње и будућим заједничким пројектима између Србије и Румуније.

ДА БРОДОВИ ОПЕТ ПОВЕЖУ ЗРЕЊАНИН И ТЕМИШВАР: Амбасадорка Давидојуо сарадњи Румуније и Србије (ФОТО)

Фото: Град Зрењанин

- Поставили смо темеље будуће сарадње и дискутовали о теми која је веома значајна, а то је пловидбени пут између Темишвара и Зрењанина који желимо да реактивирамо. Поред бициклистичке стазе која је велики и значајан пројекат између наше две државе, сматрамо да је и пловидбени пут Бегејом од Темишвара до Зрењанина велики туристички потенцијал - рекла је Давидоју и навела да је вредност ИПА пројеката Србија - Румунија планираних за наредни период, више од 80 милиона евра.

Амбасадорка Румуније посетила је Завод за културу војвођанских Румун у Зрењанину и на лицу места се уверила да национална заједница Румуна има веома активну улогу и на културном плану.

- Имамо братске односе са Арадом, пријатељске односе са Темишваром, а Решица је партнер зрењанинске Привредне коморе, а из такве сарадње произашли су вишемилионски пројекти прекограничне сарадње - нагласио је градоначелник Зрењанина Симо Салапура.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (0)